Συναντήσεις με Γκουτέρες, Ελπιδοφόρο στο σημερινό πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

Συναντήσεις με Γκουτέρες, Ελπιδοφόρο στο σημερινό πρόγραμμα του Κ. Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη συνάντηση με τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες (09:40 το πρωί, τοπική ώρα) ξεκινά το σημερινό πρόγραμμα του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο πλαίσιο της παρουσίας του στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Στη συνέχεια και μια ημέρα μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί – λίγο μετά τις 10 το πρωί – με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ της Τετάρτης, μιλώντας στην Αστόρια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι στη συνάντηση με τον Τούρκο πρόεδρο έθεσε το θέμα των παραβιάσεων της Τουρκίας στην Κυπριακή ΑΟΖ. «Θα είμαστε δίπλα στους Κύπριους αδερφούς μας στην υπεράσπιση των δικαίων τους», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης η διμερής συνάντηση του κ. Μητσοτάκη (στις 12.30 τοπική ώρα) με τον πρωθυπουργό της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι. Η Ινδία ήταν φέτος η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και ήδη προωθείται η περαιτέρω σύσφιξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών με την ανταλλαγή επιχειρηματικών αποστολών.

Επίσης, την Πέμπτη, στις 11.00 το πρωί (τοπική ώρα) είναι προγραμματισμένη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με εκπροσώπους εβραϊκών οργανώσεων.

Συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής

Ακόμη, το μεσημέρι, στις 13:00 τοπική ώρα, ο κ. Μητσοτάκης θα παραστεί σε γεύμα με στελέχη της ομογένειας, ενώ στις 15:30 θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο.

Το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη σήμερα Πέμπτη θα αρχίσει νωρίς το πρωί, στις 07:45 τοπική ώρα, με την παρουσία του σε πρόγευμα εργασίας του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων (Council of Foreign Relations).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή