LANGE & SÖHNE Little Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”

LANGE & SÖHNE Little Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το νέο Little Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary” είναι το ένατο κατά σειρά επετειακό μοντέλο για τα 25 χρόνια από την γέννηση του εμβληματικού Lange 1, στις 24 Οκτωβρίου 1994. Το συγκεκριμένο μοντέλο όμως με διάμετρο 36,8 mm δεν είναι απλώς μία μικρογραφία του κλασικού Lange 1 Moon Phase (38,5 mm). Έχει και μία ιδιαιτερότητα που το κάνει πραγματικά ξεχωριστό: ο δίσκος της Σελήνης είναι φτιαγμένος από λευκό χρυσό και είναι σκαλισμένος στο χέρι. Και αυτό το συλλεκτικό ρολόι κυκλοφορεί σε 25 αριθμημένα αντίτυπα και μοιράζεται όλα τα αισθητικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα της επετειακής σειράς Lange 1: η κάσα του είναι από λευκό χρυσό, το ασημί καντράν είναι από ατόφιο ασήμι, και οι δείκτες και όλες οι λεπτομέρειές του είναι σε μπλε χρώμα.

LANGE & SÖHNE Little Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-1

Όσον αφορά τη διάταξη των ενδείξεων στο καντράν είναι αυτές που έχουμε συνηθίσει στα Lange 1. Οι ώρες και τα λεπτά φιλοξενούνται σε ένα παράκεντρο βοηθητικό καντράν στα αριστερά, ενώ στα δεξιά παρατάσσονται καθέτως οι υπόλοιπες λειτουργίες: η εμβληματική μεγάλη ημερομηνία στο 2, η ένδειξη power reserve με retrograde δείκτη στο 3 και τα μικρά δευτερόλεπτα μαζί με την ένδειξη φάσης της Σελήνης στο 5. Η τελευταία είναι ακριβείας, όπερ σημαίνει ότι, εφόσον το ρολόι λειτουργεί συνεχώς, δεν θα χρειαστεί καμία διόρθωση, παρά μόνο κατά μία ημέρα ύστερα από 122.6 χρόνια!

LANGE & SÖHNE Little Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-2

Οι καλλιτέχνες της Lange που έχουν επιμεληθεί τον δίσκο της Σελήνης απεικονίζουν τον έναστρο ουρανό, γι’ αυτό και έχουν σκαλίσει με το χέρι έξι αστέρια και δεκάδες μικρές κουκκίδες, δημιουργώντας ένα ρομαντικό φόντο για τα φεγγάρια από χρυσό.

LANGE & SÖHNE Little Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-3

Εάν περιστρέψει κανείς το ρολόι θα έχει την ευκαιρία να θαυμάσει τον άψογα φινιρισμένο manufacture calibre L121.2 και την χαρακτηριστική, σμιλεμένη από γερμανικό ασήμι, γέφυρα του μπαλανσιέ, η οποία είναι σκαλισμένη και πάλι στους τόνους του μπλε και φέρει τον αριθμό 25 προς τιμήν της επετείου του Lange 1.

LANGE & SÖHNE Little Lange 1 Moon Phase “25th Anniversary”-4

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι κάθε γέφυρα του μπαλανσιέ είναι μοναδική: το ανθέμιο γύρω από την βίδα, στη μέση της γέφυρας, περιστοιχίζεται από ανθισμένα μοτίβα κατά την έμπνευση του εκάστοτε χαράκτη, ο οποίος επιλέγει π.χ. πόσα πέταλα θα δημιουργήσει. Όσο για την τιμή του ρολογιού, υπολογίστε γύρω στις 44.000 €.

Περισσότερες πληροφορίες για την A. Lange & Söhne εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Ora Kessaris (τηλ.: 210-3711020)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή