Σούπα με ψητές ρέβες και μήλο

Σούπα με ψητές ρέβες και μήλο

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μέτριας δυσκολίας / Προετοιμασία: 25΄, Ψήσιμο+Μαγείρεμα: 1 ώρα  + 15΄                                                    

 

Υλικά (για 6 άτομα)

  • 450 γρ. ρέβες (κονδυλώδες λαχανικό με γλυκοπικάντικη γεύση, που μοιάζει με μεγάλο ραπανάκι), καθαρισμένες
  • 700 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 1 κλωνάρι σέλερι, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 250 ml λευκό, ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός κότας ή νερό
  • 100 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 200 γρ. τυρί στίλτον (σε ορισμένα ντέλι) ή μπλε τυρί, χοντροθρυμματισμένο, προαιρετικά

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Bάζουμε σε ένα ταψί τις ρέβες ολόκληρες και τα μήλα με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω, αλατοπιπερώνουμε, περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά, τα ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.

Παράλληλα, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να λιώσει, και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σέλερι για περίπου 5-6 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Προσθέτουμε μουστάρδα, αλατοπίπερο και σβήνουμε με το κρασί. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα, αφήνουμε 2 – 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ζωμό και 1 λίτρο νερό, προσθέτουμε τη δάφνη, την κανέλα, τα μήλα και τις ρέβες, το κρεμμύδι με το σέλερι και το ζουμί τους και βράζουμε σε δυνατή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι τα υγρά να αρχίσουν να κοχλάζουν.

Κατεβάζουμε τη θερμοκρασία σε χαμηλή φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε τη δάφνη και την κανέλα. Αδειάζουμε τη σούπα στο μούλτι ή στο μπλέντερ (σε δόσεις) και τη χτυπάμε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να πολτοποιηθεί.

Την ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, μαζί με την κρέμα γάλακτος, και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 2 λεπτά, μέχρι να αναμειχθούν. Αν είναι πολύ πυκνή, αραιώνουμε με λίγο νερό.

Σερβίρουμε τη σούπα γαρνίροντας, αν θέλουμε, με λίγο τυρί.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή