ΗΠΑ: Αλυσίδα κινηματογράφων απαγορεύει τα κοστούμια και τις μάσκες στην προβολή του «Τζόκερ»

ΗΠΑ: Αλυσίδα κινηματογράφων απαγορεύει τα κοστούμια και τις μάσκες στην προβολή του «Τζόκερ»

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα, πολυαναμενόμενη ταινία «Τζόκερ» με πρωταγωνιστή τον Χοακίν Φοίνιξ αναμένεται να κάνει πρεμιέρα στους αμερικανικούς κινηματογράφους στις 4 Οκτωβρίου και οι αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή για επιθέσεις παρόμοιες με αυτή στον κινηματογρλαφο Αουρόρα του Κολοράντο το 2012, με 12 νεκρούς και 70 τραυματίες. 

Μετά τις προειδοποιήσεις του αμερικανικού στρατού για την πιθανότητα νέου μακελειού –  «την πιθανότητα μαζικών πυροβολισμών σε επερχόμενες προβολές του "Joker"» – σύμφωνα με εσωτερικό υπόμνημα που είδε το φως της δημοσιότητας – η μεγάλη αλυσίδα κινηματογράφων Landmark Theaters ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύει στους θεατές της ταινίας και θαυμαστές του «Σκοτεινού Ιππότη» να προσέρχονται στις αίθουσες ντυμμένοι Τζόκερ.

Είχε προηγηθεί και επιστολή των οικογενειών των θυμάτων του μακελειού το 2012 στη Warner Bros, όπου εξέφραζαν την ανησυχία τους για τη νέα ταινία «Τζόκερ»

Σύμφωνα με το Reuters, η Landmark Theaters σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «θέλουμε οι πελάτες μας  να απολαύσουν την ταινία ως "κινηματογραφικό επίτευγμα" αλλά δεν θα επιτρέπονται μάσκες, βαμμένα πρόσωπα ή κοστούμια μέσα στις αίθουσες». 

Τον Ιούλιο του 2012, ο 24χρονος Αμερικανός Τζέιμς Χολμς ντύθηκε «Τζόκερ» και άνοιξε πυρ μέσα σε κατάμεστο κινηματογράφο στην πόλη Ορόρα του Κολοράντο, στη διάρκεια προβολής της ταινίας «Ο Σκοτεινός Ιππότης: η επιστροφή», με αποτέλεσμα να σκοτώσει 12 ανθρώπους και να τραυματίσει 70.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή