«Ναι» από ΚΙΝΑΛ στη συγκρότηση προανακριτικής

«Ναι» από ΚΙΝΑΛ στη συγκρότηση προανακριτικής

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη θέση που είχε εκφράσει και μέσω της κοινοβουλευτικής του ομάδας, δηλαδή την υπερψήφιση της σύστασης προανακριτικής επιτροπής κατά του Δημ. Παπαγγελόπουλο για τις καταγγελίες περί μεθοδεύσεων στην υπόθεση Novartis, επιβεβαίωσε χθες το Κίνημα Αλλαγής, μετά και την κατάθεση στη Βουλή της σχετικής πρότασης της κυβερνώσας πλειοψηφίας. «Θέλουμε να πέσει άπλετο φως για να αναδειχθούν οι ευθύνες όσο ψηλά και να υπάρχουν για όλους», επανέλαβε η Χαρ. Τρικούπη, ενώ σχετικά με τον Αλέξη Τσίπρα υπογραμμίστηκε ότι οι πολιτικές ευθύνες του τέως πρωθυπουργού «είναι προφανείς, όμως ποινικές ευθύνες που διερευνά η προανακριτική επιτροπή δεν έχουν προκύψει».

Παράλληλα, στο πλαίσιο του ίδιου ζητήματος, έγινε αναφορά και στην τοποθέτηση της Φ. Γεννηματά περί «σκοτεινού παραδικαστικού κυκλώματος», στην οποία καλούσε τη Δικαιοσύνη «να μην μένει αμέτοχη για ό,τι συνέβαινε και συμβαίνει στους κόλπους της». «Εξέφρασε την αγωνία των πολιτών και την ανασφάλειά τους στη λειτουργία της», τονίστηκε για τη δήλωση της προέδρου του κινήματος, που είχε σχολιαστεί ως δριμεία κριτική με αποδέκτη και τον χώρο της Δικαιοσύνης. Πλέον, στη Χαρ. Τρικούπη στρέφουν το βλέμμα στη σημερινή και αυριανή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, που θεωρείται σημαντικός σταθμός για τη χάραξη της περαιτέρω πορείας του, αλλά και για την προετοιμασία του εδάφους προς τη συνδιάσκεψη του Νοεμβρίου.

Στόχος της ηγεσίας είναι να περιοριστούν το επόμενο διάστημα οι τάσεις εσωστρέφειας που εξακολουθούν να ταλανίζουν την παράταξη. Υπό αυτό το πρίσμα, η κ. Γεννηματά αναμένεται να εστιάσει στο ευρύτερο πολιτικό πλαίσιο, ωστόσο εκτιμάται ότι δεν θα λείψουν και τα μηνύματα προς το εσωτερικό. Αλλωστε, πρόκειται για το όργανο με την πλέον συλλογική εκπροσώπηση εντός του ενιαίου φορέα, γεγονός που το καθιστά και το πιθανότερο «πεδίο» έκφρασης των –υπαρκτών– εσωτερικών διαφωνιών, όπως είχε φανεί και από τη θυελλώδη συνεδρίαση του Ιουλίου. Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, το κλίμα που θα εκπέμψει η Κ.Ε. θα αποτυπώσει και τη διαμόρφωση των εσωκομματικών ισορροπιών ενόψει των κρίσιμων μηνών που ακολουθούν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή