Φόβοι για τη χρήση κάνναβης με ατμοποιητές

Φόβοι για τη χρήση κάνναβης με ατμοποιητές

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΟΡΤΛΑΝΤ. Τα προϊόντα κάνναβης που καταναλώνονται με τη βοήθεια συσκευών ατμού δέχθηκαν ισχυρό πλήγμα μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων μυστηριώδους –και ενίοτε θανατηφόρου– πνευμονοπάθειας μεταξύ νέων ανθρώπων, χρηστών ατμοποιητών και ηλεκτρονικών τσιγάρων. Η ασθένεια έχει σκοτώσει εννέα ανθρώπους, μεταξύ 530 καταγεγραμμένων κρουσμάτων. Κάποιοι από τους ασθενείς έκαναν χρήση προϊόντων νικοτίνης, ενώ πολλοί είχαν επιλέξει έλαια κάνναβης με υψηλή περιεκτικότητα σε THC, την ψυχοτρόπο ουσία της κάνναβης. Οι φόβοι των καταναλωτών προκάλεσαν υποχώρηση των πωλήσεων κάνναβης της τάξης του 15% σε όλες τις ΗΠΑ, με ορισμένες πολιτείες, όπως το Ορεγκον, να καταγράφουν υποχώρηση της τάξης του 60%.

Οι υγειονομικές αρχές της Καλιφόρνιας, της μεγαλύτερης αγοράς νόμιμης κάνναβης στον κόσμο, εξέδωσαν προειδοποίηση καλώντας τους πολίτες να διακόψουν αμέσως τη χρήση συσκευών ατμού, έως ότου αποσαφηνισθεί η αιτία της πνευμονοπάθειας. Η Μασαχουσέτη, η οποία, όπως και η Καλιφόρνια, έχει νομιμοποιήσει την κάνναβη για ψυχαγωγική χρήση, αποφάσισε τετράμηνη απαγόρευση της πώλησης προϊόντων κατανάλωσης σε ατμοποιητές.

«Η ανησυχία για την πνευμονοπάθεια έχει επηρεάσει τη συμπεριφορά των καταναλωτών. Οι πωλήσεις μας υποχώρησαν κατά 31% μέσα σε δύο εβδομάδες», σημειώνει ο Ντέιβιντ Αλπορτ, ιδιοκτήτης του καταστήματος Bridge City Collective στο Πόρτλαντ. Η χρήση συσκευών ατμού για την κατανάλωση THC έχει καταστεί ιδιαίτερα δημοφιλής μεταξύ όσων επιθυμούν να αισθανθούν γρήγορα τη μέθη που προκαλεί η κάνναβη, χωρίς να καπνίσουν την ουσία με τη βοήθεια χαρτιού. Οι εταιρείες πώλησης κάνναβης επιδιώκουν να πείσουν το κοινό για την ασφάλεια των προϊόντων τους, τυπώνοντας καταλόγους συστατικών στις συσκευασίες τους.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης εστιάζουν στον ρόλο που ενδέχεται να διαδραματίζει η βιταμίνη Ε στη μυστηριώδη πνευμονοπάθεια. Η ελαιώδης βιταμίνη χρησιμοποιείται συχνά ως προσθετικό σε έλαια κάνναβης. Μέχρι στιγμής, καμία ουσία δεν έχει αποκαλυφθεί ότι ευθύνεται για τις ασθένειες. Οι ομοσπονδιακές αρχές, όμως, δεν καταγράφουν τα συστατικά προϊόντων που καταναλώνονται σε συσκευές ατμού, αφήνοντας τους εμπόρους να αποφασίσουν εάν θα το κάνουν οικειοθελώς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή