Πέριξ της πλατείας Βικτωρίας

Πέριξ της πλατείας Βικτωρίας

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μεθαύριο Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, ο καλός συνάδελφος στην «Κ» και δεινός αθηναιογράφος Νίκος Βατόπουλος ανασύρει μνήμες και αφηγείται ιστορίες με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο μιας παλιάς γειτονιάς της Αθήνας στη νέα του διαδρομή για την Athens Walking Stories.

Με αφετηρία και κατάληξη την πλατεία Βικτωρίας, οι συμμετέχοντες θα περπατήσουν σε δρόμους μιας παλιάς γειτονιάς, που για πολλές δεκαετίες ήταν κομμάτι της μεσοαστικής Αθήνας. Θα παρατηρήσουν τις στρώσεις του χρόνου, την αρχιτεκτονική πολυφωνία, θα σταθούν στα εγκαταλελειμμένα σπίτια του Μεσοπολέμου, θα δουν πολυκατοικίες της ανοικοδόμησης, θα ζήσουν τον σημερινό παλμό μιας συνοικίας που ελπίζει σε καλύτερες ημέρες. Σκοπός της ξενάγησης είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες κοινό βίωμα από τη σύγχρονη πραγματικότητα αυτής της περιοχής και να παρατηρήσουν το αρχιτεκτονικό της απόθεμα που παραμένει πλούσιο και σημαντικό για την κατανόηση της νεότερης Αθήνας.

Σημείο συνάντησης θα είναι, στις 11 π.μ., γύρω από το κεντρικό άγαλμα της πλατείας Βικτωρίας («Θησεύς σώζων την Ιπποδάμειαν») και αυτό το σημείο θα είναι και η κατάληξη του περιπάτου, ώστε να διευκολυνθούν όσοι έρθουν με τον ηλεκτρικό.

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ. Κρατήσεις στα email: [email protected].

Πληροφορίες: 6978186901 και 6937160705.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή