Chivas Venture: Η ευκαιρία σου να αλλάξεις τον κόσμο

Chivas Venture: Η ευκαιρία σου να αλλάξεις τον κόσμο

3' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχεις μια start-up με θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία και το περιβάλλον; Συνδυάζεις την επιχειρηματικότητα με έναν καλό σκοπό; Δήλωσε συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό Chivas Venture ως τις 31 Οκτωβρίου και διεκδίκησε χρηματοδότηση, mentoring, διεθνή αναγνώριση και δικτύωση.

Η νέα ορθή επιχειρηματικότητα, αυτή που ανταποκρίνεται στις προκλήσεις του 21ου αιώνα και συμβάλλει σε ένα καλύτερο μέλλον αντί να το υπονομεύει, βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Επίσης, δεν γνωρίζει σύνορα. Μια πρωτότυπη ιδέα με θετικό αντίκτυπο για την κοινωνία, μπορεί να διαδοθεί, να αναγνωριστεί, να βρει εφαρμογές που θα αλλάξουν προς το καλύτερο τη ζωή ανθρώπων σε διαφορετικές χώρες ή ηπείρους, εφόσον της δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Και αυτή είναι μια από τις πιο θετικές εκφάνσεις της παγκοσμιοποίησης.

Αυτός ακριβώς είναι ο σκοπός του διαγωνισμού Chivas Venture. Να δίνει ευκαιρίες. Και αυτές μεταφράζονται σε γενναιόδωρη χρηματοδότηση, από ένα «πορτοφόλι» 1 εκατομμυρίου δολαρίων, σε καθοδήγηση και εκπαίδευση από παγκόσμιους experts σε διάφορους κλάδους, σε παγκόσμια δημοσιότητα, σε δικτύωση και αναγνώριση. Για 4η συνεχή χρονιά, οι διοργανωτές καλούν και Έλληνες να συμμετάσχουν σε αυτό το συναρπαστικό «ταξίδι», που συνδυάζει την επιβράβευση της επιχειρηματικότητας με την προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Όλοι οι συμμετέχοντες, ακόμη και αυτοί που δεν θα προκριθούν, έχουν να βγουν ωφελημένοι – σε γνώση και εμπειρία. Το 98% των φιναλίστ του διαγωνισμού, θεωρεί ότι μέσω του διαγωνισμού έχουν βελτιωθεί σαν κοινωνικοί επιχειρηματίες.

«Το Chivas Venture ήταν η καλύτερη εμπειρία που είχα στην επιχειρηματική μου ζωή. Χάρη στη χρηματοδότηση, έκανα το όνειρό μου πραγματικότητα», αναφέρει ο Diego Cruz, που μέσω της εταιρείας του έχει τη δυνατότητα να διδάξει τη μέθοδο εκτροφής εντόμων σε ανθρώπους της υπαίθρου με ελάχιστους πόρους και να δημιουργήσει ένα προϊόν-υποκατάστατο της ζωικής πρωτεΐνης που θα έχει πολύ μικρότερο αποτύπωμα άνθρακα από τις συμβατικές μονάδες παραγωγής κρέατος.

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και η Ζωή Κούρνια, συνιδρύτρια της εταιρείας Ingredio που εκπροσώπησε την Ελλάδα στον παγκόσμιο τελικό τον περασμένο Μάιο στο Άμστερνταμ. Tο όραμα της εταιρείας της, είναι να ευαισθητοποιήσει το καταναλωτικό κοινό απέναντι στην υγιεινή διατροφή και την υπεύθυνη χρήση καλλυντικών που δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον. «Μέσα από τη συμμετοχή μας στο Chivas Venture αποκομίσαμε αναγνωρισιμότητα, mentoring, σημαντικές επαφές, κι ένα σημαντικό χρηματικό ποσό χρηματοδότησης που αποτελεί μια καλή βάση για να αναπτύξουμε περαιτέρω την εφαρμογή μας», σημειώνει. «Πάνω απ’ όλα όμως, κερδίσαμε την ενθάρρυνση ότι μπορούμε να συνδυάσουμε το εμπορικό κέρδος με το να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο στην πράξη


Το Chivas Venture έχει μοιράσει ως τώρα 5 εκατομμύρια δολάρια σε περισσότερες από 120 social start-ups που διακρίθηκαν παγκοσμίως, κι έχει βελτιώσει τις ζωές περισσότερων από 2 εκατομμύρια ανθρώπων σε 50 χώρες. Ήδη στην Ελλάδα από το 2016 έως σήμερα έχουν δηλώσει συμμετοχή 125 κοινωνικές start-ups, συχνά μέλη φορέων όπως το Impact Hub, η Ashoka Greece, το Envolve, η Oesyne, το The Cube και το The People’s Trust, οι οποίοι στηρίζουν τον διαγωνισμό διαχρονικά.

Ο διαγωνισμός κοινωνικής επιχειρηματικότητας Chivas Venture βρίσκεται στο επίκεντρο των διεθνών δεσμεύσεων του Ομίλου Pernod Ricard να ολοκληρώσει ως το 2030 το πρόγραμμα Βιωσιμότητας & Υπευθυνότητας, ένα φιλόδοξο πρόγραμμα περιβαλλοντικών και κοινωνικών επιδιώξεων που υπηρετούν τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Οι τέσσερις άξονες του προγράμματος αυτού αφορούν στην Υπεύθυνη Καλλιέργεια, την Εκτίμηση προς τους Ανθρώπους, την Κυκλική Οικονομία και φυσικά την Υπεύθυνη Κατανάλωση.

Chivas Venture: Η ευκαιρία σου να αλλάξεις τον κόσμο-1

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΩ;

Συμπλήρωσε την αίτησή σου online στο chivas.com. Απαραίτητες προυποθέσεις για την επιχείρησή σου είναι:

  • Να είναι εμπορική επιχείρηση (κάτοχος ΑΦΜ) που να έχει όμως ένα θετικό αντίκτυπο στην κοινωνία ή/και το περιβάλλον
  • Να έχει ετήσιο τζίρο μικρότερο από $1,5 εκατ.
  • Ο νόμιμος εκπρόσωπος της επιχείρησης να έχει συμπληρώσει το 21ο έτος της ηλικίας του



TO CHIVAS VENTURE ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ

Στοιχεία διαγωνισμού ως σήμερα

5 χρόνια επιβράβευσης και ανάδειξης της κοινωνικής επιχειρηματικότητας παγκοσμίως

10.000 συμμετοχές από όλο τον κόσμο

125 από αυτές ήταν Ελληνικές

120 νικητές από όλο τον κόσμο

5 εκατομμύρια δολάρια συνολικής χρηματοδότησης, χωρίς δεσμεύσεις

2 εκατομμύρια ζωές βελτιώθηκαν

Σε 50 χώρες

Σε 6 ηπείρους

Αντίκτυπος του διαγωνισμού στον πλανήτη ως σήμερα

34.000.000 λίτρα καθαρού πόσιμου νερού εξασφαλίστηκαν από τη δράση των 120 νικητών

1.393.148 μερίδες φαγητού δεν πήγαν χαμένες

1.300 τόνοι απορριμμάτων ανακυκλώθηκαν

15.000 άνθρωποι με κινητικά προβλήματα κολύμπησαν για πρώτη φορά

90.000 άνθρωποι εκπαιδεύτηκαν στις πρώτες βοήθειες

75.000 ημέρες εκπαίδευσης εξασφαλίστηκαν σε γυναίκες και κορίτσια

23.000 νοικοκυριά απέκτησαν καθαρή πηγή ενέργειας για το μαγείρεμα της τροφής τους

70.000 εκτάρια γης έγιναν πιο γόνιμα για τις μέλισσες

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή