Η όπερα κουκλοθεάτρου της Λυρικής περιοδεύει

Η όπερα κουκλοθεάτρου της Λυρικής περιοδεύει

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Εκπαιδευτικές και Κοινωνικές Δράσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής παρουσιάζουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα την αριστουργηματική όπερα κουκλοθεάτρου «El retablo de maese Pedro» (1922) του Μανουέλ ντε Φάγια, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Η παράσταση, που παντρεύει τον μαγικό κόσμο της όπερας με την πανάρχαια τέχνη του κουκλοθεάτρου, ξεκινά το ταξίδι της στη Βόρεια Ελλάδα, και από τη 1η έως και τις 12 Οκτωβρίου θα παρουσιαστεί σε επιλεγμένα δημοτικά και περιφερειακά θέατρα, δίνοντας τη μοναδική ευκαιρία στους μικρούς και μεγάλους θεατές να την απολαύσουν. Ο Δον Κιχώτης ακονίζει το ξίφος του.

Οι μαριονέτες είναι έτοιμες για δράση. Οι μουσικοί και κουκλοπαίκτες έχουν πάρει τη θέση τους. Η όπερα «El retablo de maese Pedro» είναι γεμάτη χιουμοριστικές σκηνές, ανατροπές, απίθανες μαριονέτες και εξαιρετικές ισπανικές μελωδίες. Στην όπερα, που συνέθεσε ο Μανουέλ ντε Φάγια ως φόρο τιμής στον Μιγκέλ ντε Θερβάντες, με το λιμπρέτο να βασίζεται στο μυθιστόρημα του «Δον Κιχώτη», τον πρώτο λόγο φυσικά έχει ο ρομαντικός και ονειροπόλος ιππότης. Με τη διαφορά ότι ο Δον Κιχώτης δεν επιτίθεται σε ανεμόμυλους, αλλά παρακολουθεί και ο ίδιος σε ένα πανδοχείο μια παράσταση με μαριονέτες. Οπως κι εμείς! Η όπερα κουκλοθεάτρου «El retablo de maese Pedro» έχει ήδη παρουσιαστεί με μεγάλη επιτυχία σε σχολεία της Αττικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή