Εμπλοκή με το on line στοίχημα της Intralot στην Κολούμπια

Εμπλοκή με το on line στοίχημα της Intralot στην Κολούμπια

1' 56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμπλοκή σημειώνεται στην υλοποίηση του έργου της διαχείρισης του αθλητικού στοιχηματισμού μέσω του Διαδικτύου στην Περιφέρεια της Kολούμπια (District of Columbia) των ΗΠΑ που έχει αναλάβει η Intralot ΗΠΑ. Τοπικός δικαστής, έπειτα από νομική προσφυγή κατοίκου της περιοχής, επέβαλε «πάγωμα» των εργασιών ανάπτυξης και διάθεσης της εφαρμογής της Intralot για τον διαδικτυακό στοιχηματισμό. Το «πάγωμα» των εργασιών ορίσθηκε για 14 ημέρες, έως ότου ο δικαστής Τζόαν Ζέλντον εκδώσει την τελική του απόφαση.

Μετά την εξέλιξη αυτή, οι τοπικές αρχές της Περιφέρειας της Κολούμπια (Washington DC), εμφανίσθηκαν καθησυχαστικές. Ο επικεφαλής του τοπικού συμβουλίου Φιλ Μέντελσον δήλωσε στα τοπικά μέσα ότι το «πάγωμα» των εργασιών είναι προσωρινό και ότι ο δικαστής θα επιτρέψει τη συνέχιση του συμβολαίου μόλις εξετάσει όλα τα στοιχεία της υπόθεσης.

Σημειώνεται ότι η εμπλοκή αφορά τη διάθεση των υπηρεσιών αθλητικού στοιχηματισμού αποκλειστικά μέσω Διαδικτύου και όχι το δικαίωμα της πολιτείας να προσφέρει τις υπηρεσίες μέσω της ελληνικής εταιρείας.

Μάλιστα, εκτιμάται ότι η Περιφέρεια της Κολούμπια θα διαθέσει τις υπηρεσίες αθλητικού στοιχηματισμού μέσω του επίγειου δικτύου της που ετοιμάζει (π.χ. καταστήματα, περίπτερα κ.λπ.), τον επόμενο μήνα.

Η αγορά του αθλητικού στοιχηματισμού στις ΗΠΑ άνοιξε πριν από περίπου ένα έτος με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της χώρας και τώρα όλες οι πολιτείες επιχειρούν να εισέλθουν στη συγκεκριμένη αγορά. Εν γένει τα πολιτειακά συμβούλια βιάζονται να αναθέσουν τα συμβόλαια διαχείρισης του τυχερού παιγνίου –η ανάθεση συνήθως γίνεται στους φορείς διαχείρισης των λοταριών τους– καθώς φοβούνται ότι θα χάσουν πόρους και πελάτες από άλλους παρόχους που θα δραστηριοποιηθούν στις γειτονικές πολιτείες. Και καθώς η περιοχή της Κολούμπια είναι μικρή σε έκταση και περιβάλλεται από τουλάχιστον τρεις μεγάλες πολιτείες (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Δυτ. Βιρτζίνια), οι τοπικές αρχές έχουν τρέξει πολύ να προλάβουν τους «γείτονές» τους στη διάθεση του παιγνίου.

Το συμβόλαιο που ανέθεσε στην Intralot χωρίς διαγωνισμό ανέρχεται σε 215 εκατ. δολάρια (περίπου 190 εκατ. ευρώ) για την ερχόμενη πενταετία. Εξ αυτών τουλάχιστον τα 100 έως 120 εκατ. δολ. αφορούν τη θυγατρική της Intralot στις ΗΠΑ. Πρόκειται επομένως για ένα σημαντικό συμβόλαιο για την ελληνική εταιρεία.

Κρίσιμο συμβόλαιο

Παράλληλα, καθώς η Περιφέρεια της Κολούμπια είναι από τις πρώτες περιοχές στις ΗΠΑ που θα προσφέρουν υπηρεσίες αθλητικού στοιχηματισμού, η βιομηχανία τυχερών παιγνίων, η βιομηχανία αθλητισμού κ.ά. των ΗΠΑ έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στο συγκεκριμένο συμβόλαιο. Η έκβασή του μάλιστα θα κρίνει πολλά αντίστοιχα μελλοντικά συμβόλαια, πολλών εκατοντάδων αν όχι δισεκατομμυρίων ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή