Kαταγγελίες ανάρμοστης συμπεριφοράς και σενάρια για παραίτηση Τζόνσον

Kαταγγελίες ανάρμοστης συμπεριφοράς και σενάρια για παραίτηση Τζόνσον

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον μπορεί να εξαναγκαστεί σε παραίτηση μέσα στην επόμενη εβδομάδα, καθώς οι βουλευτές της αντιπολίτευσης προσπαθούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να τον αντικαταστήσουν και να εξασφαλίσουν μια καθυστέρηση του Brexit, σύμφωνα με το CNN.

O Στιούαρτ Χόζι από το Εθνικό Κόμμα της Σκωτίας μίλησε στο BBC εκφράζοντας την αισιοδοξία του για αποχώρηση του Τζόνσον από την πρωθυπουργία μετά τις τελευταίες ήττες του, τόσο στο βρετανικό κοινοβούλιο όσο και τις πρόσφατες συναντήσεις του στι Βρυξέλλες. Προσέθεσε ακόμα πως ο Κόρμπιν (ο ηγέτης των Εργατικών), παρά τις κριτικές που του έχουν γίνει, ίσως είναι ο κατάλληλος για να αποτρέψει το Brexit στις 31 Οκτωβρίου.

Την ίδια ώρα, η δημοτική αρχή στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι ανέφερε τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον στην αρμόδια υπηρεσία της βρετανικής αστυνομίας για το ενδεχόμενο διεξαγωγής έρευνας, σχετικά με καταγγελίες για  ανάρμοστη συμπεριφορά του και την εμπλοκή μιας Αμερικανίδας επιχειρηματία, την περίοδο που ο ίδιος ήταν δήμαρχος του Λονδίνου.

Η αρμόδια αρχή (Greater London Authority -GLA) δήλωσε χθες ότι ανέφερε ένα “ζήτημα συμπεριφοράς” σχετικά με τον Τζόνσον στο Ανεξάρτητο Γραφείο Συμπεριφοράς της Αστυνομίας (IOPC), το οποίο διερευνά σχετικές καταγγελίες.

Η αναφορά έγινε μετά από καταγγελίες που δημοσιεύτηκαν για πρώτη φορά, στην εφημερίδα "The Sunday Times" και για την περίοδο που ο Τζόνσον ήταν δήμαρχος.

Ο Τζόνσον φέρεται ότι δεν γνωστοποίησε τις σχέσεις του με την επιχειρηματία Τζένιφερ Αρκουρί, η οποία είχε λάβει δημόσιες χρηματοδοτήσεις χιλιάδων λιρών.

Πηγή: CNN, ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή