Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στην Αλβανία μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ

Ανθρωπιστική βοήθεια από την Ελλάδα στην Αλβανία μετά τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανθρωπιστική βοήθεια με είδη πρώτης ανάγκης για την Αλβανία, που μετά τον μεγάλο σεισμό, ο οποίος άφησε πολλούς ανθρώπους άστεγους, επλήγη και από τις πλημμύρες που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία, έφυγε στις 09:00 το πρωί με αεροσκάφος C-130, από την Ελλάδα.

Την αποστολή συνοδεύει ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να την παραδώσει στις αλβανικές αρχές, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της διακρατικής συμφωνίας μεταξύ των δύο χωρών.

Σημειώνεται ότι η Αλβανία προχθές ενεργοποίησε τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Πολιτικής Προστασίας, ζητώντας αρχικά και διασωστικά συνεργεία για την έρευνα εγκλωβισμένων από τον σεισμό. Στην συνέχεια όμως ανέφερε ότι δεν χρειαζόταν διασώστες, αλλά είχε ανάγκη από είδη πρώτης ανάγκης για τους άστεγους.

Η Ελλάδα ανταποκρίθηκε άμεσα και προχώρησε στην αποστολή, που περιλαμβάνει γεννήτριες, σκηνές, κρεβάτια, στρώματα, κουβέρτες, φάρμακα και σημαντικές ποσότητες τροφίμων.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή