Στα χέρια των λιμενικών αρχών και το δεύτερο ταχύπλοο των ναρκέμπορων

Στα χέρια των λιμενικών αρχών και το δεύτερο ταχύπλοο των ναρκέμπορων

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα χέρια των λιμενικών αρχών φέρεται να βρίσκεται, σύμφωνα με πληροφορίες, και το δεύτερο ταχύπλοο που την περασμένη Παρασκευή 27/09 μαζί με ένα ακόμα ταχύπλοο μετέφεραν μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών ουσιών από την Αλβανία στην Τουρκία.

Το πρώτο ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν τρεις Αλβανοί υπήκοοι που συνελήφθησαν και κρατούνται, ακινητοποιήθηκε μετά από μεγάλη και συντονισμένη επιχείρηση του Λιμενικού στα ελληνικά χωρικά ύδατα μετά από καταδίωξη νότια της Μυτιλήνης.

Δείτε: Συγκλονιστικές εικόνες από την περιπετειώδη καταδίωξη του Λιμενικού στο Αιγαίο (βίντεο)

Σήμερα το μεσημέρι μετά από συντονισμένη επιχείρηση της δίωξης ναρκωτικών του λιμενικού σώματος και της ΕΛ.ΑΣ.  ανοιχτά του Αγκιστρίου εντοπίστηκε ένα ταχύπλοο στο οποίο επέβαινε ένας Αλβανός υπήκοος και το οποίο φέρεται να είναι το δεύτερο σκάφος που αναζητούσαν οι αρχές στην επιχείρηση ανοιχτά της Μυτιλήνης.  

Για την υπόθεση δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες, καθώς η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό των ναρκωτικών ουσιών.

Η υπόθεση ξεκίνησε από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της ΕΛ.ΑΣ., τα στελέχη της οποίας είχαν πληροφορίες ότι δύο ταχύπλοα φορτωμένα με χασίς θα απέπλεαν από την Αλβανία, με προορισμό την Τουρκία απ’ όπου θα παραλάμβαναν ηρωίνη. Τα δύο φουσκωτά κατέπλευσαν πράγματι στην Τουρκία, όπου εκτιμάται ότι ξεφόρτωσαν το χασίς και παρέλαβαν την ηρωίνη. Κατόπιν –προφανώς– ενημέρωσης των τουρκικών διωκτικών αρχών από την ΕΛ.ΑΣ., η ακτοφυλακή της γείτονος καταδίωξε το ένα από τα σκάφη των ναρκεμπόρων μετά τον απόπλου του από τις ακτές της Τουρκίας μέχρις ότου αυτό μπήκε στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Διαβάστε σχετικά: Θρίλερ με περιπετειώδη καταδίωξη στο Αιγαίο

Τότε, τα στελέχη της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών ζήτησαν τη συνδρομή της Διεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λιμενικού και άμεσα στήθηκε μεγάλη επιχείρηση με τη συμμετοχή δέκα πλωτών, δύο αεροσκαφών και δύο ελικοπτέρων του Λιμενικού και του Frontex.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή