Εξι αστυνομικοί τραυματίες από επίθεση χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

Εξι αστυνομικοί τραυματίες από επίθεση χούλιγκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 Στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών διακομίστηκαν αργά το βράδυ της Κυριακής συνολικά έξι αστυνομικοί, έπειτα από δύο επιθέσεις που δέχθηκαν από χούλιγκαν στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας.

Σύμφωνα με την αστυνομία, το πρώτο περιστατικό συνέβη, λίγο πριν από τις 23:00, όταν αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν για έλεγχο τέσσερα άτομα στη γέφυρα Βρυούλων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. Τότε εμφανίστηκαν ξαφνικά περίπου 40 άτομα, τα οποία επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και προκάλεσαν φθορές στις μηχανές τους, ενώ πέταξαν πέτρες σε περιπολικό που έσπευσε στο σημείο. Στο συγκεκριμένο επεισόδιο τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

Λίγο αργότερα, στις 23:30, ομάδα περίπου 30 ατόμων επιτέθηκε σε αστυνομικούς στη συμβολή της λεωφόρου Δεκελείας με την Εφέσου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν άλλοι τρεις. Η αστυνομία προχώρησε στην προσαγωγή ενός ατόμου, ενώ διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Την ίδια ώρα, αναφορά σε «επικίνδυνες» εντολές από την πλευρά της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. κάνει, με ανάρτησή του ο πρόεδρος του Σωματείου Ειδικών Φρουρών. Όπως αναφέρει, μεταξύ άλλων: 

«Το "ποδόσφαιρο" μας γέμισε σήμερα αγωνία και άγχος αλλά για τον αν τελικά θα επιζήσουν οι τρεις Συνάδελφοι της ΔΙΑΣ που κατάφεραν να βγουν ζωντανοί από το μακελειό και τη σφαγή των χουλιγκάνων, και να διακομισθούν μαχαιρωμένοι στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ευτυχώς δεν κινδυνεύει η ζωή κανενός συναδέλφου,ο Γιάννης Π. παρότι κατάφερε να βγει αλώβητος από τις φονικές φωτιές στο Μάτι που πήγε να σώσει ανθρώπινες ζωές, κατακρεουργήθηκε από μαχαιριές " οπαδών" σε αγώνα ποδοσφαίρου. Οι άλλοι δύο συνάδελφοι με πολλά τραύματα σε όλο τους το σώμα εκτός κινδύνου κι αυτοί.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Φ.Ε.Α.Α είναι στο Νοσοκομείο δίπλα τους από την πρώτη στιγμή συμπαραστεκόμενο στον πόνο των τραυματισμένων συναδέλφων. Λίγο πριν είχαν στήσει ενέδρα σε άλλους συναδέλφους της ΔΙΑΣ και περιπολικών προκαλώντας ελαφρύς τραυματισμούς στους εκεί συναδέλφους και καταστρέφοντας υπηρεσιακά οχήματα

Οι συνάδελφοι της ΔΙΑΣ βρεθηκαν στο "στόμα του λύκου" εκτός αποστολής ,άσχετοι υπηρεσιακά  με το οπαδικό έγκλημα, με εντολές που πρέπει να διερευνηθούν, μόνο έτσι δεν θα καταλήξουμε και σε ακόμη χειρότερα. Οι προσαγωγές που ορισμένοι θέλουν με αυτές ,να δικαιολογούν την ανεπάρκεια των μη συλλήψεων έχουν όριο τη διακινδύνευση ανθρωπίνων ζωών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή