Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD

5' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Chopard παρουσιάζει μία ολοκαίνουρια συλλογή με έμπνευση από τις Άλπεις, σύγχρονο, σοφιστικέ χαρακτήρα και sporty chic διάθεση. Πρόκειται για την αναγέννηση του εμβληματικού μοντέλου St. Moritz, του πρώτου ρολογιού που είχε σχεδιάσει ο τωρινός συμπρόεδρος της Chopard, Karl-Friedrich Scheufele, το 1980. Τέσσερις δεκαετίες αργότερα η Chopard επανέρχεται με μία ενδιαφέρουσα συλλογή μοντέλων για άνδρες και γυναίκες σε δύο διαμέτρους: 36 mm και 41 mm.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-1
Τα CHOPARD Alpine Eagle κυκλοφορούν σε δύο διαμέτρους: 41 mm και 36 mm

 

Η σχεδίαση φέρει και πάλι τη σφραγίδα του Karl-Friedrich Scheufele και πηγάζει από το πάθος του για τις Ελβετικές Άλπεις και για τους αετούς που ζουν εκεί. Η Chopard είναι γνωστή για τις οικολογικές της ευαισθησίες και η συγκεκριμένη συλλογή αποτελεί μία ιδανική ευκαιρία για τον Οίκο να αναλάβει μία νέα δέσμευση, την προστασία του Αλπικού περιβάλλοντος μέσω της δημιουργίας του Eagle Wings Foundation, ενός Ιδρύματος στο οποίο ο Karl-Friedrich Scheufele είναι ιδρυτικό μέλος. Τα νέα μοντέλα Alpine Eagle είναι κατασκευασμένα από Lucent Steel A223, ένα αποκλειστικό, εξαιρετικά ανθεκτικό μέταλλο που αντανακλά το φως και κρύβουν μέσα τους μηχανισμούς ακριβείας της Chopard, οι οποίοι φέρουν πιστοποίηση χρονομέτρου από το COSC.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-2

Για την ιστορία

Επιστρέφουμε για λίγο στο 1980, όταν ο 22χρονος Karl-Friedrich Scheufele, ο οποίος εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, προτείνει μία φιλόδοξη ιδέα στον πατέρα του: ένα κομψό σπορ ρολόι με το όνομα St. Moritz. Εκείνη την εποχή η Chopard ήταν διάσημη για τα χρυσά και στολισμένα με διαμάντια ρολόγια της. Χάρη στον ενθουσιασμό και την σιγουριά του νεαρού Scheufele η ιδέα πήρε σάρκα και οστά και το St. Moritz έγινε το πρώτο σπορ ατσάλινο ρολόι που βγήκε από τα εργαστήρια της Chopard. Η επιτυχία ήρθε αμέσως, και το μοντέλο αυτό έγινε από τα best-sellers του οίκου την επόμενη δεκαετία. Από τότε άλλαξαν πολλά, ο Karl-Friedrich ανέλαβε συμπρόεδρος της Chopard –μαζί με την αδελφή του Caroline– και οδήγησε την εταιρεία σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Ήταν ένας από τους πρώτους που διέκριναν τις ισχυρές ομοιότητες που υπήρχαν μεταξύ των αυτοκινήτων και των μηχανικών ρολογιών και το κοινό πάθος που ενέπνεαν στο κοινό. Έτσι ξεκίνησε η σχέση της Chopard με το ιστορικό ράλι Mille Miglia. Αργότερα, ο Karl-Friedrich Scheufele εγκαινίασε την Chopard Manufacture στο Fleurier, θέλοντας να αναδείξει το κομμάτι της υψηλής ωρολογοποιίας. Αυτό το γεγονός τοποθέτησε την Chopard μεταξύ των κορυφαίων εταιρειών υψηλής ωρολογοποιίας της Ελβετίας. Παράλληλα στη Manufacture στο Fleurier, o συμπρόεδρος του οίκου εφάρμοσε τα κριτήρια πιστοποίησης Minergie ανοίγοντας τον δρόμο προς τη βιώσιμη πολυτέλεια.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-3
Οι τρεις γενιές των Scheufele: O Karl, o Karl-Friedrich και ο Karl-Fritz

 

Με τα μοντέλα Alpine Eagle, η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μόνο που αυτή τη φορά ήταν ο Karl-Fritz, o γιος του Karl-Friedrich, o οποίος, με την υποστήριξη του παππού του Karl, έριξε την ιδέα για την αναβίωση του St. Moritz, φέροντάς το στα μέτρα της σύγχρονης εποχής. Όπως ακριβώς είχε κάνει και ο πατέρας του πριν από 40 χρόνια.

Πριν από λίγες μέρες η Chopard κυκλοφόρησε και ένα σύντομο video για το ιστορικό μοντέλο St Moritz…

To design των Alpine Eagle

Ακολουθώντας τις αρχές της αρμονίας του Louis Sullivan, ο οποίος πρέσβευε ότι «η φόρμα έπεται της λειτουργικότητας», ο Karl-Friedrich Scheufele σχεδίασε ένα ρολόι κομψό και σπορτίφ, με μπρασελέ ενσωματωμένο στην κάσα και καντράν με υφή που θυμίζει τους βράχους των ελβετικών βουνών αλλά και την ίριδα του ματιού του αετού, οι δείκτες ομοιάζουν τα φτερά του αρπακτικού πτηνού και το ψυχρό, αστραφτερό ατσάλι θυμίζει τους παγετώνες των Άλπεων.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-4

Το καλοσχεδιασμένο μπρασελέ αποτελείται από ενιαίους παραλληλόγραμμους συνδέσμους και στο κέντρο τους έχουν τετράγωνα «καπάκια» τα οποία προεξέχουν ελαφρώς.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-5

Στην δεξιά πλευρά της κάσας υπάρχει μία ειδική προεξοχή η οποία προστατεύει την κορόνα, επάνω στην οποία υπάρχει σκαλισμένο ένα ανεμολόγιο πυξίδας, το όργανο που από την αρχαιότητα ακόμη βοηθούσε τους εξερευνητές να βρίσκουν τον δρόμο τους.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-6

Η στρογγυλή στεφάνη των Alpine Eagle βιδώνει με οκτώ βίδες, τοποθετημένες ανά ζεύγη στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα και διασφαλίζει στεγανότητα μέχρι βάθος 100 μέτρων.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-7

Όλες οι επίπεδες επιφάνειες στα Alpine Eagle έχουν σατινέ φινίρισμα σε αντίθεση με τους κεντρικούς μπιζουτέ συνδέσμους που είναι γυαλισμένοι. Οι δύο κεντρικοί δείκτες της ώρας και των λεπτών, όπως και οι ενδείξεις της ώρας, φέρουν φωσφορίζουσα επίστρωση Super-LumiNova® Grade X1 για άριστη ορατότητα στο σκοτάδι.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-8
CHOPARD Alpine Eagle 41 mm από ατσάλι και χρυσό

 

Τα Alpine Eagle κυκλοφορούν σε δέκα παραλλαγές από ατσάλι, χρυσό, ατσάλι με χρυσό ή χρυσό με διαμάντια.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-9
CHOPARD Alpine Eagle 36 mm από χρυσό, διαμάντια και καντράν από μαύρο φίλντισι

 

Όχι απλό ατσάλι

Για τη συλλογή Alpine Eagle η Chopard δημιούργησε ένα νέο υλικό, πλούσιο, πολύτιμο και σύνθετο όπως ο χρυσός. Το Lucent Steel A223 είναι ένα ειδικό ατσάλι το οποίο προκύπτει από μία διαδικασία κατά την οποία το μέταλλο τήκεται εκ νέου και αποκτά τρία μοναδικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα: χάρη στην υποαλλεργική του σύνθεση έχει παρόμοιες ιδιότητες με το χειρουργικό ατσάλι, άρα είναι απολύτως συμβατό με το ανθρώπινο δέρμα. Επιπλέον το νέο κράμα έχει βαθμό σκληρότητας 223 Vickers, είναι δηλαδή εξαιρετικά σκληρό και κατά 50% πιο ανθεκτικό στη διάβρωση από το κοινό ατσάλι. Τέλος, χάρη στην καθαρότητά του και την ομογενή κρυσταλλική του δομή, αντανακλά το φως με μοναδικό τρόπο, και λάμπει όπως λάμπει και ο χρυσός. Για την ανάπτυξη του νέου αυτού σπάνιου και πολύτιμου κράματος απαιτήθηκαν τουλάχιστον τέσσερα χρόνια έρευνας καθώς και η δημιουργία νέων μηχανημάτων επεξεργασίας του.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-10
CHOPARD Alpine Eagle 41 mm από ατσάλι με καντράν στο γκρι χρώμα του σχιστόλιθου

 

Manufacture μηχανισμοί

Οι φίλοι της Chopard γνωρίζουν το πάθος του Karl-Friedrich Scheufele με τους μηχανισμούς υψηλής ωρολογοποιίας. Ήταν επόμενο τα νέα Alpine Eagle να είναι εξοπλισμένα με δύο αξιολογότατους αυτόματους μηχανισμούς, οι οποίοι παράγονται in-house από τα εργαστήρια της Chopard και φέρουν πιστοποίηση χρονομέτρου ακριβείας από το COSC.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-11

Τα Alpine Eagle 41 mm φιλοξενούν τον 01.01-C calibre με 60 ώρες ενεργειακής αυτονομίας…

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-12

…ενώ τα Alpine Eagle 36 mm στεγάζουν τον 09.01-C calibre με 42 ώρες αυτονομίας. Μάλιστα ο δεύτερος μηχανισμός είναι ένας από τους μικρότερους στην αγορά με πιστοποίηση χρονομέτρου.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-13

Και οι δύο μηχανισμοί είναι ορατοί χάρη στο διαφανές κρύσταλλο ζαφειριού που σφραγίζει το πίσω μέρος της κάσας των Alpine Eagle.

Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-14
CHOPARD Alpine Eagle 36 mm από ατσάλι και χρυσό με ή χωρίς διαμάντια
Alpine Eagle – Η νέα συλλογή της CHOPARD-15
CHOPARD Alpine Eagle 36mm από χρυσό, με διαμαντένια στεφάνη και καντράν από λευκό φίλντισι

 

Και μία τελευταία επισήμανση που έχει κι αυτή την αξία της: χάρη στην καθετοποιημένη διαδικασία παραγωγής που εφαρμόζει, η Chopard παράγει και συναρμολογεί όλα τα εξαρτήματα των Alpine Eagle in-house, και δεν αναφερόμαστε μόνο στα μηχανικά εξαρτήματα αλλά και σε όλα τα μέρη της κάσας και του μπρασελέ, είτε είναι ατσάλινα είτε χρυσά!

 

Περισσότερες πληροφορίες για την Chopard εδώ.

Αποκλειστική διάθεση: Chopard Boutique (τηλ.: 210-3250555-6), Kassis (τηλ.: 210-3641000)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή