Μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στην Αιώνια Πόλη

Μέτρα κατά της αισχροκέρδειας στην Αιώνια Πόλη

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στην αισχροκέρδεια και στην ασυδοσία των «πονηρών» καταστηματαρχών, που επιδιώκουν να εξαπατήσουν τους ανυποψίαστους τουρίστες στη Ρώμη, αποφάσισαν να βάλουν οι δημοτικές αρχές. Πριν από λίγες ημέρες, η Αιώνια Πόλη βρέθηκε στο επίκεντρο δυσμενών σχολίων, όταν έγινε γνωστό ότι ζεύγος Ιαπώνων τουριστών κατέβαλε 430 ευρώ σε ιστορικό εστιατόριο.

Υστερα από το γεύμα τους στο ιστορικό Antico Caffe di Marte, κοντά στο κέντρο της Αιώνιας Πόλης, οι Ιάπωνες είδαν να τους έρχεται λογαριασμός 429,80 ευρώ, ενώ είχαν καταναλώσει μόλις δύο πιάτα σπαγκέτι. Οταν τον εξέτασαν καλά, διαπίστωσαν ότι, πέρα από τις «αλμυρές» τιμές του καταστήματος, είχε προστεθεί στην τελική τιμή και αξιοζήλευτο φιλοδώρημα, ύψους… 80 ευρώ! Μετά την καταγγελία τους και τη μεγάλη δημοσιότητα που έλαβε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το συμβάν, οι υπηρεσίες της δημαρχίας έκλεισαν προσωρινά το κατάστημα, ενώ, κατά τη διάρκεια της αυτοψίας, ήρθαν αντιμέτωποι και με άλλο ένα πρόβλημα. Τα τραπεζοκαθίσματα του Antico Caffe di Marte είχαν καταλάβει μεγαλύτερη έκταση από την επιτρεπόμενη στο πεζοδρόμιο της οδού Banca di Santo Spirito. Τελικά, το κατάστημα επαναλειτούργησε έπειτα από συμφωνία με τις δημοτικές αρχές να αποσύρει τα επιπλέον τραπεζοκαθίσματα.

Σήμανση ιστορικότητας

Μετά το επεισόδιο αυτό, στο ιστορικό κατάστημα κοντά στο Καστέλο Σαντ’ Αντζελο, πλέον οι Αρχές σκοπεύουν να επεκτείνουν ένα παλαιότερο μέτρο στις υπηρεσίες εστίασης, έτσι ώστε να προστατεύονται οι αλλοδαποί αλλά και οι ημεδαποί τουρίστες από τέτοιου είδους εξαπατήσεις, αμαυρώνοντας την ιστορία και τη δημοφιλία της Αιώνιας Πόλης. Συγκεκριμένα, εκτός από τα ιστορικά καταστήματα του κέντρου που φέρουν ειδικό σήμα το οποίο πιστοποιεί την αυθεντικότητα και παλαιότητά τους, την ίδια σήμανση θα φέρουν και τα ιστορικά εστιατόρια και μπαρ. Μάλιστα, η παλαιότητα αυτή θα επισημαίνεται στους τουριστικούς και γαστρονομικούς οδηγούς της πόλης, έτσι ώστε να αποφεύγονται επιπλέον παρεξηγήσεις όσον αφορά τις διαφορές στις τιμές, καθώς οι υψηλές τιμές ενός εστιατορίου δεν θα αποδίδονται μόνο στο γεγονός ότι διαθέτει έναν διάσημο σεφ, αλλά και στην «ιστορικότητά» του. Επίσης, κατ’ αυτόν τον τρόπο θα διαφυλάσσεται η χρήση παραδοσιακών επιχειρήσεων στο ενδεχόμενο μεταβολής της ιδιοκτησίας τους – σε περίπτωση που ο νέος ιδιοκτήτης επιθυμεί να αλλάξει τη φυσιογνωμία τους. Το μέτρο, ενδεχομένως, να εφαρμοστεί σε όλα τα εστιατόρια του ιστορικού κέντρου.

Το μόνο που απομένει να γίνει γνωστό είναι από ποιον φορέα και με ποια κριτήρια θα απονέμεται η ειδική σήμανση. Είναι βέβαιο ότι θα εξεταστούν οι κατάλογοι με τα φαγητά και η σχέση της τιμής με την ποιότητα των παρεχομένων πιάτων. Παράλληλα, θα ελεγχθούν οι υγειονομικές συνθήκες και η θέση που κατέχουν τα εστιατόρια και μπαρ στον δημόσιο ιστό του κέντρου. Επιπλέον, θα πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι η δημοτική αρχή θα ασκεί εξονυχιστικούς ελέγχους ώστε να τηρούνται τα μέτρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή