80 χρoνια πριν… 1-10-1939

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΝΕΟΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ: Το Πρακτορείον Χαβάς αγγέλλει ότι ο πρόεδρος της Πολωνικής Δημοκρατίας κ. Μοτσίσκυ παρητήθη και μετεβίβασε την άσκησιν των προεδρικών εξουσιών εις τον κ. Λαδίσλαον Ρασκίεβιτς. […] Ο νέος Πρόεδρος ωρκίσθη απόψε εις την μεγάλην αίθουσαν της εν Παρισίοις πολωνικής πρεσβείας. […] Ο κ. Ρασκίεβιτς εδέχθη της παραίτησιν της Κυβερνήσεως Σκλαντκόφσκυ, η οποία δεν είναι πλέον εις θέσιν να εξασκήση τα καθήκοντά της, και διώρισε πρωθυπουργόν τον στρατηγόν Σικόρσκυ [φωτ.], ο οποίος ανέλαβε και τα καθήκοντα υπουργού των Στρατιωτικών.

ΦΟΡΟΙ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑΣ: […] Ως θα ίδη ο λαός, διά του Νόμου τούτου επιβάλλεται φόρος 10% επί της τιμής της πωλήσεως διαφόρων ειδών τα οποία προμηθεύονται και χρησιμοποιούν αποκλειστικώς οι ευπορώτατοι των πολιτών. […] Διά ταύτης [της φορολογίας] επιβαρύνονται είδη, ως αι φιάλαι του καμπανίτου, αι οποίαι βεβαίως τιμώνται άνω των 50 δραχμών εκάστη, τα κοσμήματα, το ρουζ των χειλέων και τα διάφορα καλλυντικά τα τιμώμενα κατά κυτίον ή δοχείον ωσαύτως άνω των πεντήκοντα δραχμών, τα καλλυντικά δηλαδή της υπέρ πολυτελείας, τα οποία αγοράζουν οι πλούσιοι και ουδείς πτωχός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή