Τσίζκεϊκ με μέλι και καρύδια

Τσίζκεϊκ με μέλι και καρύδια

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 1 ώρα, Αναμονή: τουλάχιστον 8 ώρες / Ψήσιμο: περιπου 45΄

Υλικά (για 12 μερίδες)

  • 1/2 κούπα καρύδια, αλεσμένα
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 12 φύλλα κρούστας
  • 1/2 κούπα βούτυρο, λιωμένο + επιπλέον για τη φόρμα
  • 500 γρ. τυρί κρέμα (τύπου Philadelphia), μαλακωμένο
  • 250 γρ. μασκαρπόνε (κρεμώδες ιταλικό τυρί), μαλακωμένο
  • 2/3 κούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 κούπας γάλα
  • 3 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 2 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Βουτυρώνουμε καλά μια φόρμα διαμέτρου 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο. Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τα αλεσμένα καρύδια και τη ζάχαρη.

Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας μέσα στη φόρμα μας και το βουτυρώνουμε καλά. Από πάνω βάζουμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρώνοντάς τα ένα-ένα.

Διπλώνουμε λίγο προς τα μέσα όσο περισσεύει από τα φύλλα γύρω-γύρω από τη φόρμα.

Απλώνουμε από πάνω το μείγμα καρύδια-ζάχαρη. Χτυπάμε στο μίξερ, στη χαμηλή ταχύτητα, το τυρί κρέμα, το μασκαρπόνε, το μέλι και το αλεύρι μέχρι να μαλακώσει το μείγμα.

Προσθέτουμε το γάλα. Ενσωματώνουμε τα αυγά και το ξύσμα, ανακατεύοντας απαλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Αδειάζουμε το μείγμα πάνω από τα φύλλα και το ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά, μέχρι να χρυσίσει η επιφάνεια.

Βγάζουμε το γλυκό από τον φούρνο και το αφήνουμε για 1 ώρα να κρυώσει μέσα στη φόρμα του.

Περνάμε ένα μαχαίρι ανάμεσα στο γλυκό και τα τοιχώματα της φόρμας.

Το ξεφορμάρουμε προσεκτικά. Το αφήνουμε να κρυώσει για άλλη 1 ώρα.

Στη συνέχεια το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.

Μυστικό Αν θέλουμε, σερβίρουμε κάθε κομμάτι με λίγο μέλι από πάνω.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή