Κέικ με κανέλα και καρύδια

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προετοιμασία: 20΄ Ψήσιμο: 50΄

Υλικά (για 9 μερίδες)

  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κούπα βούτυρο, μαλακωμένο + επιπλέον για το ταψί
  • 1½ κούπα ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα sour cream ή crème fraîche
  • 2 κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/2 κούπα καρύδια, χοντροκομμένα

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160° C. Βουτυρώνουμε μια φόρμα διαμέτρου 22 εκ.

Κοσκινίζουμε μαζί σε ένα μπολ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη 1 κούπα από τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και στη συνέχεια τη sour cream και τη βανίλια.

Τέλος, ενσωματώνουμε τα κοσκινισμένα υλικά. Αδειάζουμε τη μισή ζύμη μέσα στη φόρμα.

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη 1/2 κούπα ζάχαρη που μας έμεινε, την κανέλα και τα καρύδια και αδειάζουμε τα 2/3 πάνω από τη ζύμη της φόρμας.

Από πάνω ρίχνουμε την υπόλοιπη ζύμη και πασπαλίζουμε με το μείγμα ζάχαρη-κανέλα-καρύδια που έμεινε. Ψήνουμε για 50 λεπτά.

Κάνουμε το τεστ με το μαχαίρι για να δούμε αν το κέικ έχει ψηθεί σωστά μέχρι μέσα. Σερβίρεται ζεστό.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή