ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μακαρόν με φιστικοβούτυρο

ΑΝΝΑ ΝΑΘΑΝΑΗΛΙΔΟΥ

Φωτογραφία: ΠΕΤΡΟΣ ΑΝΔΡΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ: Μακαρόν, φιστικοβούτυρο, Γλυκά, Συνταγές

Προετοιμασία: 20΄, Ψήσιμο: 10΄, Αναμονή: 15'

Υλικά (για περίπου 30 μακαρόν)
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 1/8 κουτ. γλυκού κρεμόριο
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα φιστικοβούτυρο (χωρίς κομμάτια φιστικιού μέσα)
  • 2 κούπες νιφάδες ρυζιού σοκολατένιες
  • 1/3 κούπας φιστίκια, ψιλοκομμένα

 
Διαδικασία

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150° C και ντύνουμε με λαδόκολλα δύο λαμαρίνες του φούρνου.

Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια, το κρεμόριο και το αλάτι στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνουν μια απαλή μαρέγκα.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη κουταλιά-κουταλιά, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.

Σταματάμε το χτύπημα και ενσωματώνουμε το φιστικοβούτυρο ανακατεύοντας απαλά με μια κουτάλα. Κάνουμε το ίδιο με τις νιφάδες ρυζιού.

Ρίχνουμε κουταλιές από τη ζύμη στις λαμαρίνες του φούρνου. Πασπαλίζουμε με τα φιστίκια. Ψήνουμε τις μαρέγκες για 10 λεπτά. Σβήνουμε τον φούρνο.

Αφήνουμε μέσα τις μαρέγκες να στεγνώσουν για περίπου 15 λεπτά.

Βάζουμε τα μακαρόν να κρυώσουν εντελώς πάνω σε μια σχάρα με ποδαράκια.

Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.gr

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ