Λοβερδος: «Θα συντρίψω το ρασπουτινικό κύκλωμα»

Λοβερδος: «Θα συντρίψω το ρασπουτινικό κύκλωμα»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τη φράση «δεν ανέχομαι μύγα στο σπαθί μου και θα συντρίψω το ρασπουτινικό παραδικαστικό κύκλωμα με τα μέσα που διαθέτει κάθε Ελληνας και κάθε Ελληνίδα», ο Ανδρέας Λοβέρδος ζήτησε, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Επιτροπής Δεοντολογίας, να αρθεί η βουλευτική του ασυλία για την υπόθεση Novartis. Τα μέλη της επιτροπής, από όλα τα κόμματα, παρά επιμέρους ενστάσεις ή και επιφυλάξεις που ανέφεραν ότι έχουν, στο τέλος αποδέχθηκαν το αίτημα του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, και έτσι η σχετική εισήγηση προς την Ολομέλεια είναι ομόφωνη υπέρ της άρσεως της ασυλίας.

Υπενθυμίζεται ότι, προσφάτως, δικογραφία έφθασε στη Βουλή με αντικείμενο την άσκηση δίωξης κατά του κ. Λοβέρδου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας, στο πλαίσιο της προαναφερθείσας υπόθεσης.

«Ζητώ την άρση της ασυλίας μου, όπως ακριβώς είχα κάνει και τον περασμένο Απρίλιο (19.04.2019). Στην Ολομέλεια της Βουλής είχα και τότε επισημάνει πως κατά το Σύνταγμα φυσικός μου δικαστής είναι η Βουλή», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λοβέρδος, και αφού έκανε την αναφορά περί «ρασπουτινικού παραδικαστικού κυκλώματος», συνέχισε: «Εχω άλλωστε μηνύσει τους επίορκους εισαγγελείς και τον ηθικό αυτουργό, το γνωστό μέλος της προηγούμενης κυβέρνησης. Θέλω να σημειώσετε πως όταν κατέθεσα τις εξηγήσεις μου, δεν πρόβαλα ένσταση αναρμοδιότητας, όπου το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο θα ακολουθούσε τη σταθερή νομολογία των δικαστηρίων και θα την έκανε αποδεκτή, αλλά λειτούργησα όπως όλοι οι Ελληνες και όλες οι Ελληνίδες. Δηλαδή δεν αξιοποίησα ούτε τη βουλευτική μου ασυλία ούτε την υπουργική μου ιδιότητα, σας ζητώ, λοιπόν, παρά τις αντίθετες συνταγματικές διατάξεις, να εισηγηθείτε στην Ολομέλεια της Βουλής την άρση της ασυλίας μου. Επειδή μάλιστα βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφήνουν διάφορα χυδαία υπονοούμενα, ζητώ να δρομολογηθούν οι σχετικές διαδικασίες αμέσως».

Στην τοποθέτησή του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αθανάσιος Πλεύρης υποστήριξε ότι για το συγκεκριμένο ζήτημα θα έπρεπε να ακολουθηθούν οι διαδικασίες οι οποίες προβλέπονται από τις διατάξεις «περί ευθύνης υπουργών». Ζήτησε δε να συμπεριληφθεί στην έκθεση της επιτροπής προς την Ολομέλεια η ένσταση αυτή με τη μορφή «αστερίσκου». Παρόμοια θέση, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει και το ΜέΡΑ25.

Τελικώς, όπως προαναφέρθηκε, και με την επίκληση του αιτήματος Λοβέρδου, άπαντες ψήφισαν υπέρ τού να υπάρξει εισήγηση για άρση της βουλευτικής ασυλίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή