ΗΠΑ: Επιταχύνουν την παραπομπή οι Δημοκρατικοί

ΗΠΑ: Επιταχύνουν την παραπομπή οι Δημοκρατικοί

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με εντατικούς ρυθμούς οι Δημοκρατικοί προωθούν την έρευνα για ενδεχόμενη παραπομπή του προέδρου Τραμπ με το ερώτημα της καθαίρεσης, ελπίζοντας, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ότι η κρίσιμη ψηφοφορία θα διεξαχθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων εντός του Δεκεμβρίου. Ηδη, κάλεσαν τον Ρούντολφ Τζουλιάνι να καταθέσει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και να παραδώσει έως τις 15 Οκτωβρίου όλα τα έγγραφα ή ηλεκτρονικά ντοκουμέντα που σχετίζονται με την ουκρανική υπόθεση.

Ο προσωπικός δικηγόρος του Ντόναλντ Τραμπ έπαιξε κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια του προέδρου να εξασφαλίσει από το Κίεβο επιβαρυντικά στοιχεία για τον Δημοκρατικό προεδρικό υποψήφιο και τέως αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ο γιος του οποίου χρημάτισε αμειβόμενο μέλος της διοίκησης ουκρανικής εταιρείας φυσικού αερίου. Στο μεταξύ, επιβεβαιώθηκε ότι ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο ήταν παρών κατά την επίμαχη τηλεφωνική συνδιάλεξη του Τραμπ με τον Ουκρανό ομόλογό του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στις 25 Ιουλίου. Ο Πομπέο έγινε ο πρώτος ανώτερος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ ο οποίος αποδεδειγμένα άκουσε τον πρόεδρο να ασκεί πιέση σε ξένο ηγέτη για να εξασφαλίσει πλεονέκτημα έναντι πολιτικού αντιπάλου του.

Η θέση του Τραμπ επιβαρύνθηκε ύστερα από μια άλλη αποκάλυψη, σύμφωνα με την οποία ζήτησε και από δεύτερο ξένο ηγέτη, τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, βοήθεια για να αμφισβητήσει, αυτή τη φορά, την πολύκροτη έρευνα του ειδικού ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ γύρω από τη θρυλούμενη ρωσική ανάμειξη στις εκλογές του 2016. «Φρικτό προηγούμενο» χαρακτήρισε τη δημοσιοποίηση της συνομιλίας Τραμπ – Ζελένσκι ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Στιβ Μπάνον, υποστηρίζοντας ότι δεν είναι δυνατόν να ασκεί κανείς εξωτερική πολιτική με τέτοιους όρους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή