Eντονα καιρικά φαινόμενα αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

Eντονα καιρικά φαινόμενα αύριο στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας – Αισθητή πτώση της θερμοκρασίας

2' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μετά τη μεταβολή που παρουσίασε ο καιρός τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από τις νυχτερινές ώρες (απόψε) ένα νέο μέτωπο κακοκαιρίας αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα από τα βορειοδυτικά, κινούμενο αργά κατά τη διάρκεια της Παρασκευής προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο, Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα, που σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Μετά τη διέλευση του μετώπου η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης κατά τη διάρκεια της νύχτας της Πέμπτης προς Παρασκευή, καθώς επίσης ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας κατά τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής.

Εξαίρεση αποτελούν η Κρήτη και τα νοτιότερα τμήματα των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων, όπου τα όποια φαινόμενα εκδηλωθούν θα είναι πολύ περιορισμένα. Βαθμιαία, από τα βορειοδυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση, με τα φαινόμενα να κινούνται νοτιότερα και ανατολικότερα, ενώ και μέχρι το βράδυ της Παρασκευής οι καταιγίδες θα περιοριστούν στο Ανατολικό Αιγαίο και τη Θράκη.

Αναλυτικά, αύριο η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 9 έως 17 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 12 έως 22, στην Κεντρική Ελλάδα από 16 έως 26 βαθμούς, στην Ήπειρο από 15 έως 25, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 17 έως 25 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 17 έως 27 βαθμούς, αλλά στη Βόρεια Κρήτη οι μέγιστες θερμοκρασίες θα φτάσουν στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ, ενισχυόμενοι βαθμιαία σε πολλές περιοχές σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελούν τα βορειοδυτικά πελάγη, όπου θα επικρατήσουν βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις έως 7 μποφόρ. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, πάντως, οι άνεμοι στα περισσότερα τμήματα του Αιγαίου θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων και θα παρουσιάσουν μικρή εξασθένηση. Βορειοδυτικό ρεύμα εντάσεων 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ θα επικρατήσει στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με λίγες βροχές τις πρωινές ώρες, αλλά στη συνέχεια ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα ενδέχεται πρόσκαιρα να είναι τοπικά έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες έως νοτιοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και παρουσιάσουν εξασθένηση στα χερσαία τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 22 έως 27 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, με τοπικά έντονα φαινόμενα. Από τις απογευματινές ώρες ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 17 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή