Παρίσι: Πέντε νεκροί στο αρχηγείο της αστυνομίας

Παρίσι: Πέντε νεκροί στο αρχηγείο της αστυνομίας

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Στο αρχηγείο της αστυνομίας, στο Ιλ ντε λα Σιτέ της γαλλικής πρωτεύουσας, όπου τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν χθες, σε επίθεση με μαχαίρι, μετέβη ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ. Το περιστατικό σημειώθηκε χθες το μεσημέρι, όταν υπάλληλος στο τμήμα μηχανοργάνωσης της γαλλικής αστυνομίας επιτέθηκε, για άγνωστο λόγο, εναντίον τριών αστυνομικών και δύο γυναικών διοικητικών υπαλλήλων, σκοτώνοντας τέσσερις από αυτούς, προτού πέσει νεκρός στην αυλή του κτιρίου από τα πυρά συναδέλφου του.

Ο 45χρονος εργαζόταν στο τμήμα μηχανοργάνωσης της υπηρεσίας πληροφοριών της γαλλικής αστυνομίας (DRPP), ενώ, σύμφωνα με τον επικεφαλής του συνδικάτου αστυνομικών, Λοΐκ Τραβέρ, ήταν ένας «φυσιολογικός υπάλληλος». Ο Τραβέρ δήλωσε ότι δεν είχε ιδέα τι μπορεί να τον οδήγησε σε μια τέτοια ενέργεια, χωρίς να αποκλείει κάποια προσωπική διαφωνία μεταξύ του δράστη και κάποιων εκ των θυμάτων. Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία δεν ασχολήθηκε με την υπόθεση, ενώ οι έρευνες επικεντρώθηκαν στο σπίτι του δράστη και στην κατάθεση της συζύγου του.

Μία ημέρα νωρίτερα, οι Γάλλοι αστυνομικοί είχαν κατέβει σε πορεία διαμαρτυρίας («μέρα οργής») καταγγέλλοντας την ασφαλιστική μεταρρύθμιση που ετοιμάζει η κυβέρνηση του προέδρου Μακρόν και την επιδημία αυτοκτονιών στις τάξεις των ενστόλων.

«Ημουν στις σκάλες όταν άκουσα πυροβολισμούς και κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά», είπε στην εφημερίδα Guardian εργαζόμενη στο αρχηγείο της αστυνομίας. «Μετά είδα συναδέλφους να κλαίνε. Στην αρχή νόμιζα πως κάποιος αυτοκτόνησε, έπειτα έμαθα ότι κάποιος είχε σκοτώσει τους αστυνομικούς. Αυτός που έκλαιγε ήταν ο ίδιος που τράβηξε το πιστόλι». Το περιστατικό συνέβη στο αρχηγείο της αστυνομίας, σε κοντινή απόσταση από τον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ, και οδήγησε στον προσωρινό αποκλεισμό των δύο νησιών του Σηκουάνα (Ιλ ντε λα Σιτέ, Ιλ Σεν Λουί) και στη στάθμευση σωστικού ελικοπτέρου στη γέφυρα Μαρί, που συνδέει το Ιλ Σεν Λουί με το υπόλοιπο Παρίσι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή