Ισχυρή χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας – Προβλήματα και καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας (βίντεο – φωτογραφίες)

Ισχυρή χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας – Προβλήματα και καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας (βίντεο – φωτογραφίες)

4' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένα μέτωπο τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων επηρεάζει από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής τη Δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα και καταστροφές και κλείνοντας τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη.  

Στο μεγαλύτερο μέρος του λεκανοπεδίου της Αττικής σημειώθηκε γύρω στις δύο και τέταρτο το μεσημέρι και για περίπου μισή ώρα ισχυρή χαλαζόπτωση αναγκάζοντας πολλούς οδηγούς να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους σε μεγάλους δρόμους καθώς δεν υπήρχε ορατότητα. Το μέτωπο αναμένεται πλέον να κινηθεί αργά ανατολικά και να «σαρώσει» σχεδόν το σύνολο της χώρας, με εξαίρεση την Κρήτη.

Κεφαλονιά: Βούλιαξαν στη λάσπη  Αγία Ευφημία – Νύφι

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες πλημμύρισαν οι δρόμοι στο χωριό της Αγίας Ευφημίας στην Κεφαλονιά, λόγω της δυνατής βροχόπτωσης που έπληξε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα το νησί.Οι τόνοι βροχής  πλημμύρισαν τους δρόμους της τοπικής κοινότητας, με αποτέλεσμα οι λάσπες να μπουν σε σπίτια και μαγαζιά της περιοχής και να δημιουργήσουν προβλήματα στην καθημερινότητα των πολιτών.

Για να αποφορτιστούν οι δρόμοι του χωριού, από τον όγκο λάσπης, συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και του Δήμου Σάμης, έσπασαν το στηθαίο της παραλιακής για να τρέξει η λάσπη στη θάλασσα.

Βίντεο από την καταστροφή δημοσίευσε το kefaloniapress.gr

Τόνοι λάσπης προξένησαν καταστροφές στο χωριό Νύφι.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την περιοχή, μεγάλες ποσότητες, λάσπης, μπαζών και κομμένων ξύλων παρασύρθηκαν μέσα στο χωριό με αποτέλεσμα να θάψουν αυτοκίνητα και παλιά σπίτια, ενώ παρέσυραν και ζώα που βρέθηκαν δεκάδες μέτρα μακριά, δυστυχώς νεκρά.

Σφοδρή καταιγίδα στη Μαγνησία

Σφοδρή καταιγίδα σάρωσε τον Βόλο και τη Μαγνησία γενικότερα, με κύρια χαρακτηριστικά την έντονη βροχόπτωση, ισχυρές ριπές ανέμων, αστραπές και βροντές.

Η ισχυρή βροχή μετέτρεψε τους δρόμους σε ποτάμια, αλλά προς το παρόν δεν έχουν δημιουργηθεί σοβαρά προβλήματα.

Κλειστά τα σχολεία σε Κεφαλονιά και Ιθάκη λόγω της κακοκαιρίας

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρου Τραυλού, τα σχολεία παρέμειναν κλειστά σήμερα, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας που πλήττει τα δύο νησιά του Ιονίου.

«Με γνώμονα την προστασία των παιδιών μας, ενημερώνουμε ότι όλες οι σχολικές μονάδες της Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης, σήμερα 4 Οκτωβρίου 2019, στις ΠΕ Κεφαλονιάς & Ιθάκης, θα παραμείνουν κλειστές, λόγω έντονων καιρικών φαινομένων», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κ. Τραυλού.

Κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων από την κακοκαιρία στα Ιωάννινα – «Από θαύμα» γλίτωσε 80χρονος

Προβλήματα στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση στον νομό Ιωαννίνων, η οποία είχε ξεκινήσει από το βράδυ της Πέμπτης.  «Από θαύμα» γλίτωσε 80χρονος, όταν κατέρρευσε το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο, την στιγμή που βρισκόταν στο σημείο της κατολίσθησης με το αυτοκίνητο του.

Το οδόστρωμα στον Κάτω Ζάλογγο κατέρρευσε μέσα στον οικισμό και ο ηλικιωμένος που είχε «τύχη βουνό», απεγκλωβίστηκε από τους συγχωριανούς του.

Ισχυρή χαλαζόπτωση στο κέντρο της Αθήνας – Προβλήματα και καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας (βίντεο – φωτογραφίες)-1

@epirusgate

Ειδικότερα, σημιεώθηκαν κατολισθήσεις, καταπτώσεις βράχων και ποτάμια με φερτά υλικά σε πολλά σημεία, από τα Τζουμέρκα έως την Κόνιτσα.

Σε σχετική ανακοίνωση, η Περιφέρειας Ηπείρου αναφέρει ότι τα έργα για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που έχουν προκληθεί από τη συνεχιζόμενη βροχόπτωση είναι σε πλήρη εξέλιξη. 

Με δεδομένο ότι η βροχόπτωση συνεχίζεται είναι πιθανόν και σε άλλες επαρχιακές ή εθνικές οδούς να σημειωθούν καταπτώσεις για αυτό συνιστάται στους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και στο υπόλοιπο της ημέρας.

Εκτός αυτών τις πρωινές ώρες υπήρξε διακοπή ηλεκτροδότησης στην περιοχή της Ζίτσας, που ήδη αποκαταστάθηκε».

Χανιά: Προβλήματα στην περιοχή εξαιτίας των ισχυρών ανέμων

Προβλήματα σε περιοχές των Χανίων έχουν προκαλέσει οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που πνέουν από νωρίς το πρωί.

Στην εθνική οδό Χανίων-Ρεθύμνου, στην περιοχή μετά τον ‘Αγιο Φανούριο όπου πέρυσι είχε εκδηλωθεί μεγάλη πυρκαγιά, έχουν πέσει στο οδόστρωμα κομμάτια από δέντρα και κλαδιά, ενώ στο τμήμα της εθνικής οδού λίγο πριν από την είσοδο προς Βρύσες, μεγάλο κομμάτι από δέντρο έπεσε πάνω σε όχημα που βρισκόταν σε κίνηση, προκαλώντας του υλικές ζημιές, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τραυματισμός του οδηγού.

Στον κόμβο Μουρνιών, δέντρο έπεσε στο οδόστρωμα με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν, μέχρι την απομάκρυνσή του, κυκλοφοριακά προβλήματα, ενώ οι αρχές συνιστούν στους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους.

Τέλος, από την ένταση των ανέμων «υποχώρησε» η βάση στήριξης των προβολέων του πυλώνα φωτισμού στο Εθνικό Ναυταθλητικό Κέντρο της πόλης.

Πώς θα κινηθεί το μέτωπο της κακοκαιρίας

Αυτό το μέτωπο των τοπικά ισχυρών βροχών και καταιγίδων, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένεται να κινηθεί αργά προς τα ανατολικά και να «σαρώσει» σχεδόν το σύνολο της χώρας με εξαίρεση την Κρήτη.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά και σε ορισμένες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν, συμπεριλαμβάνεται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, όπου θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες.

Τα φαινόμενα μάλιστα ενδέχεται να είναι πρόσκαιρα έντονα.

Παράλληλα, αυξημένες θα είναι οι συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα, με συνέπεια να εμφανιστεί το φαινόμενο των λασποβροχών.

Μετά τη διέλευση του μετώπου, η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ αντίθετα πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες αναμένονται στη Βόρεια Κρήτη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή