Athens Walking Stories: Η δολοφονία του ’44 συγκλόνισε την Αθήνα

Athens Walking Stories: Η δολοφονία του ’44 συγκλόνισε την Αθήνα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου η Athens Walking Stories πραγματοποιεί εκ νέου μια αθηναϊκή διαδρομή που θα μπορούσε να είναι και αστυνομική ταινία.

Το πρωινό της πρώτης Φεβρουαρίου του 1944, ο 23χρονος Κίτσος Μαλτέζος, δισέγγονος του Στρατηγού Μακρυγιάννη, ο πιο χαρισματικός από τους νέους της γενιάς του, δολοφονείται έξω από το σπίτι του, στις Στήλες του Ολυμπίου Διός, από τους άλλοτε αδελφικούς φίλους και συντρόφους του.

Η δολοφονία του συγκλονίζει την Αθήνα: «Εκείνο το πρωινό χάθηκε το μέλλον της Ελλάδας» θα γράψουν πολλοί.

Εβδομήντα πέντε χρόνια αργότερα ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Ηλίας Μαγκλίνης ακολουθεί κατά πόδας τη στερνή διαδρομή του Μαλτέζου και των δολοφόνων του στην ολόφωτη καρδιά της ιστορικής Αθήνας αλλά και στη σκοτεινή καρδιά της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Μια διαδρομή που ξεκινάει ως κινηματογραφικό χρονικό και καταλήγει ως άγριο αιματοβαμμένο θρίλερ, βασισμένο στο βιβλίο «Κίτσος Μαλτέζος. Ο αγαπημένος των θεών» του Πέτρου Μακρή-Στάικου.

Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019. Ωρα: 11 π.μ. Σημείο συνάντησης: Αγαλμα Μακρυγιάννη, Οδός Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Συμμετοχή: 15 ευρώ. Πληροφορίες: 6978.186.901 και 6937.160.705. Κρατήσεις στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected].

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή