Το τηλεοπτικό «δράμα» της Σούπερ Λιγκ 2

Το τηλεοπτικό «δράμα» της Σούπερ Λιγκ 2

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο δρόμους θα ακολουθήσει η Σούπερ Λιγκ 2 μετά την απόφαση για αναστολή του πρωταθλήματος, που είχε αρχίσει μόλις το προηγούμενο Σάββατο, λόγω της μη αποδοχής της πρότασης της νέας διοίκησης της ΕΡΤ για περικοπή 50% του ποσού που είχε συμφωνηθεί με την προηγούμενη κυβέρνηση για τη μετάδοση των αγώνων του πρωταθλήματος.

Ο πρώτος δρόμος είναι να μεταφερθεί το θέμα στην ΕΠΟ, η οποία ναι μεν επικύρωσε την αναδιάρθρωση, που προέβλεπε τη δημιουργία της συγκεκριμένης κατηγορίας, όμως από την άλλη δεν μετείχε στις διαπραγματεύσεις των εκπροσώπων της Σούπερ Λιγκ 2 με τον τέως υφυπουργό Αθλητισμού, από τις οποίες προέκυψαν τα «εγγυημένα έσοδα για τις ομάδες», όπως συνήθιζε να επαναλαμβάνει ο Γ. Βασιλειάδης.

Στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, που θα συνεδριάσει την επόμενη Πέμπτη και στην οποία παρίστανται εκπρόσωποι των FIFA / UEFA, αφενός μπορεί να τεθεί ακόμα και θέμα μη συμμετοχής των ομάδων στην πέμπτη φάση του Κυπέλλου, αφετέρου μπορεί να επιχειρηθεί η αποκόμιση κάθε είδους βοήθειας, που μπορεί να είναι ακόμα και η οικονομική ενίσχυση από τις υπερεθνικές αρχές που επιτηρούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Η πλευρά της Σούπερ Λιγκ 2 θα θέσει θέμα βιωσιμότητας των ομάδων της κατηγορίας, αλλά και του κινδύνου για την εικόνα του ποδοσφαίρου, και όχι μόνο, από τη διατήρηση της απόφασης της αναστολής για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από την άλλη, θα επιχειρηθεί να ασκηθεί πίεση προς κυβερνητικά στελέχη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος από τους προέδρους των ΠΑΕ, ώστε η πρόταση της ΕΡΤ να φτάσει τις 900.000 ευρώ για τους Λεβαδειακό, Απόλλωνα Σμύρνης και ΠΑΣ Γιάννινα και τις 500.000 ευρώ για τις υπόλοιπες εννέα ΠΑΕ.

Η Σούπερ Λιγκ 2 προκήρυξε διαγωνισμό για την τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων του πρωταθλήματος, ώστε να διαπιστωθεί το κόστος παραγωγής, το οποίο δεν καλύπτει, σε ενδεχόμενη συμφωνία, η ΕΡΤ. Αυτό έγινε για να διαπιστωθεί πόσο θα μειωθούν, από το κόστος που θα προκύψει, τα έσοδα που υπολόγιζαν οι ομάδες της κατηγορίας, οι οποίες ναι μεν διαμαρτύρονται για αθέτηση συμφωνίας και επικαλούνται τη «συνέχεια του κράτους», όμως από την άλλη κανείς δεν διαφωνεί με το ότι τα χρήματα που είχε υποσχεθεί η προηγούμενη κυβέρνηση ήταν πολλά με βάση την εμπορική αξία του πρωταθλήματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή