Ασυρμάτους στην ΕΛ.ΑΣ. χορηγούν οι ΗΠΑ

Ασυρμάτους στην ΕΛ.ΑΣ. χορηγούν οι ΗΠΑ

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ασυρμάτους τελευταίας τεχνολογίας προτίθενται να εξοπλίσουν τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. οι αμερικανικές αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», η δωρεά προς τα στελέχη της υποδιεύθυνσης θα γίνει από τα μέλη του κλιμακίου της Υπηρεσίας Τελωνείων και Προστασίας Συνόρων (Immigration and Customs Enforcement – ICE) στην Αθήνα.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο μνημονίου συνεργασίας ΕΛ.ΑΣ. και ICE, που υπεγράφη τον Απρίλιο ανάμεσα στον πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρεϊ Πάιατ και τον σημερινό υπαρχηγό της αστυνομίας Ανδρέα Δασκαλάκη. Η υπογραφή του μνημονίου είχε γίνει στο περιθώριο συνάντησης της τέως υπουργού Προστασίας του Πολίτη Oλγας Γεροβασίλη με την αρμόδια για θέματα καταπολέμησης τρομοκρατίας και βίαιου εξτρεμισμού αξιωματούχο του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Alina Romanowski.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», πρόθεση των αμερικανικών αρχών είναι να εξοπλίσουν τους Eλληνες αστυνομικούς με ασυρμάτους τελευταίας τεχνολογίας, εξασφαλίζοντάς τους ασφάλεια στις επικοινωνίες τους. Η ΕΛ.ΑΣ. εξάλλου εξακολουθεί να χρησιμοποιεί το παλιό αναλογικό σύστημα, που είναι εύκολο να υποκλαπεί όχι μόνο από κακοποιούς αλλά και να μπερδευτεί με τις συχνότητες των ραδιοταξί, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν.

Πηγές από το εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. σημείωσαν ότι η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είχε αρχικά εκδηλωθεί το 2018 δίχως ωστόσο να ολοκληρωθεί. Διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες, ωστόσο παρέπεμψαν για περισσότερες λεπτομέρειες σε όσα θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα στο πλαίσιο του στρατηγικού διαλόγου Ελλάδας – ΗΠΑ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή