Ποια Ευρώπη… Πρώτος στο χωριό

Ποια Ευρώπη… Πρώτος στο χωριό

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δίχασαν τους φίλους του Ολυμπιακού, αλλά και τους δημοσιογράφους, οι επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς για την ενδεκάδα στον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα. Ηταν η τρίτη φορά που ο Πορτογάλος προπονητής «πήγε» κόντρα στα τετριμμένα. Στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό δεν «ξεκούρασε» τους πρωταγωνιστές του παιχνιδιού με την Τότεναμ, ενώ με τη Λαμία χρησιμοποίησε τον βασικό κορμό, ειδικά στον άξονα.

Η διαχείριση αυτή, όπως ισχυρίζονται οι περισσότεροι, δείχνει πως η κατάκτηση του πρωταθλήματος, όπως άλλωστε έχει δηλώσει κατ’ επανάληψιν ο κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, είναι ο βασικός στόχος. Η Ευρώπη και η όποια καλή πορεία έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Ισχύει όμως απολύτως αυτό ή υπάρχει κάτι αγωνιστικό που γνωρίζει καλύτερα απ’ όλους ο Μαρτίνς; Και κατά πόσον η πλειοψηφία των οπαδών των «ερυθρολεύκων» συμφωνεί με αυτή την άποψη;

Φυσικά, δεν είμαι εγώ που θα θέσω τους στόχους της διοίκησης, ούτε μπορώ να είμαι στο μυαλό του καθ’ ύλην αρμόδιου τεχνικού. Εκείνο όμως που μπορώ να επισημάνω είναι πως ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια έγινε γνωστός με τις συνεχείς παρουσίες του στο Τσάμπιονς Λιγκ, «μοσχοπουλώντας» πολλούς παίκτες του.

Ομως η παροιμία «πρώτος στο χωριό…» έχει την πλήρη εφαρμογή της όχι μόνο στον Ολυμπιακό, αλλά και στις υπόλοιπες ομάδες, που διεκδικούν κάθε περίοδο τον τίτλο. «Μύτη δεν άνοιξε» με τους παταγώδεις αποκλεισμούς του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ. Και, όπως ήταν φυσικό, σύμφωνα με την  επικοινωνιακή πολιτική των ΠΑΕ, για τον πρώτο υπεύθυνη ήταν η «μαφία της  UEFA» και για τη δεύτερη, ο απολυθείς Μιγκέλ Καρντόζο. Οσο για τους στόχους; Κοινός… Πάμε για το πρωτάθλημα!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή