«Πάντρεμα» τεχνών και ειδών στο Μέγαρο Μουσικής

«Πάντρεμα» τεχνών και ειδών στο Μέγαρο Μουσικής

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γνώριμους στο ελληνικό κοινό κορυφαίους μαέστρους, σολίστ και καλλιτέχνες, όπως οι Θεόδωρος Κουρεντζής, Λεωνίδας Καβάκος, Τόμας Χέλγκενμπροκ, περιλαμβάνει το πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, συναυλίες της ΚΟΑ μαζί με πιο εμπορικούς, όπως η Αλκηστις Πρωτοψάλτη, η Δήμητρα Γαλάνη ή ο Γιάννης Κότσιρας, που θα συμμετάσχει στο μιούζικαλ «Ομορφη πόλη» σε σκηνοθεσία Γιώργου Βάλαρη.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής και αρχιμουσικός Μίλτος Λογιάδης παραμένει πιστός στην πολιτική που έχει χαράξει στον κρατικό φορέα, της «συνένωσης των τεχνών», αντιμετωπίζοντας το Μέγαρο Μουσικής ως «χώρο πολιτισμού» που μπορεί να φιλοξενήσει θέατρο, χορό, περφόρμανς, τζαζ και ηλεκτρονική μουσική, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι η κλασική μουσική δεν καταλαμβάνει τον χώρο που της αναλογεί. Ωστόσο, αυτό που λείπει από το πρόγραμμα του Μεγάρου είναι οι παραγωγές όπερας και οι παραγγελίες νέων έργων (όπως έγινε πέρυσι με τους «Στοιχειωμένους» του Δ. Μαραμή), δύο ακριβά σπορ που ο φορέας δεν μπορεί να υποστηρίξει με την κρατική επιχορήγηση που λαμβάνει, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ. «Ελπίζουμε σε μια δικαιότερη μεταχείριση ως προς την επιχορήγηση του Μεγάρου και στο χορηγικό καθεστώς σε σχέση με άλλους δημόσιους πολιτιστικούς φορείς», λέει στην «Κ» ο κ. Λογιάδης.

Από το φετινό πρόγραμμα ξεχωρίζουν η συναυλία της Royal Philharmonic Concert Orchestra με τον πιανίστα Βασίλη Τσαμπρόπουλο σε ρόλο σολίστ και μαέστρου (30/10), οι δύο συναυλίες του Θεόδωρου Κουρεντζή και της Χορωδίας και Ορχήστρας musicAeterna με έργα Ερσάν και Σνίτκε (11, 12/11), ο βιολονίστας Τόμας Χένγκελμπροκ με τη Χορωδία και Ορχήστρα Balthasar Neumann (12/2), η συναυλία του βραβευμένου σολίστ Τζόσουα Μπελ (21/3) στο Κοντσέρτο σε ρε μείζονα για βιολί του Μπραμς. O Λεωνίδας Καβάκος θα ερμηνεύσει το Κοντσέρτο σε ρε μείζονα για βιολί του Μπετόβεν (29/4) συνεχίζοντας το αφιέρωμα στα 250 χρόνια από τη γέννηση του Μπετόβεν και ο Κυπριανός Κατσαρής (17/5) με το Τέταρτο Κοντσέρτο.

Το Μέγαρο θα τιμήσει τη μνήμη του Χρήστου Λαμπράκη και τα 10 χρόνια από τον θάνατό του με ένα γκαλά όπερας (1/12) με διακεκριμένους μονωδούς και τη Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ με τον Νίκο Αθηναίο.

Στο πιάνο θα δούμε την Eλίζαμπετ Λεόνσκαγια στις σονάτες του Σούμπερτ, τον Μαρτίνο Τιρίμο σε έργα Μπετόβεν και τον θρυλικό τζαζίστα Τσικ Κορία. Η Ελλη Παπακωνσταντίνου θα παρουσιάσει την ηλεκτρονική όπερα «Περσεφόνη Electronica», ενώ θα συνεχιστούν οι μεταδόσεις της ΜΕΤ ΗD Live.

Στον χορό ο Δημήτρης Παπαϊωάννου θα παρουσιάσει τον «Μεγάλο Δαμαστή», ενώ ο Ράσελ Μάλιφαντ το «The Thread» σε μουσική Βαγγέλη Παπαθανασίου.

Στο θέατρο συνεχίζονται τα «Μαθήματα πολέμου ΙΙ: Σικελικά δράματα» του Γιάννη Λιγνάδη σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, ενώ ο Γιάννης Χουβαρδάς σκηνοθετεί το «Τζον Γκάμπριελ Μπόρκμαν» του Ιψεν.

Το πλήρες πρόγραμμα του ΜΜΑ στο www.megaron.gr.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή