Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο: Δεν είναι αποδεκτές οι ενέργειες της Τουρκίας

Πρέσβειρα ΗΠΑ στην Κύπρο: Δεν είναι αποδεκτές οι ενέργειες της Τουρκίας

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εχουμε κάνει σαφές στην Τουρκία ότι τέτοιες προκλητικές ενέργειες δεν είναι αποδεκτές, δήλωσε η πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Κύπρο, Τζούντιθ Γκάρμπερ, μετά από σχετική ερώτηση για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, μιλώντας στο περιθώριο εκδήλωσης κατά την οποία οι εργαζόμενοι στην πρεσβεία με επικεφαλής την κ. Γκάρμπερ, η ExxonMobil και εθελοντές της ομάδας Lets make Cyprus Green, καθάρισαν την περιοχή Καρνάγιο, στη Λεμεσό.

Ερωτηθείσα για τις τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, η Αμερικανίδα πρέσβειρα αναφέρθηκε στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ το Σάββατο, Μάικ Πομπέο.

«Οπως ανέφερε χθες ο Μάικ Πομπέο, οι όποιες δραστηριότητες στα διεθνή ύδατα, διέπονται από κανόνες. Έχουμε κάνει σαφές στην Τουρκία ότι τέτοιες ενέργειες δεν γίνονται αποδεκτές. Εμείς θα συνεχίσουμε μέσω της διπλωματικής οδού να διασφαλίσουμε αυτούς τους κανόνες», είπε.

Σε ερώτηση πώς θα γίνει αυτό, η κυρία Γκάρμπερ αρκέστηκε να απαντήσει ότι «συνεχίζουμε να εργαζόμαστε επάνω σ’ αυτό το θέμα πολύ σκληρά και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε και στο μέλλον».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή