Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας για τις τουρκικές γεωτρήσεις

Στην Κύπρο τη Δευτέρα ο Νίκος Δένδιας για τις τουρκικές γεωτρήσεις

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με σκοπό το συντονισμό ενεργειών Ελλάδας-Κύπρου, υπό την πίεση των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων και ενόψει του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ που θα συνέλθει στις 14 Οκτωβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επισκέπτεται αύριο Δευτέρα 7 Οκτωβρίου την Κύπρο.

Ο Ν. Δένδιας θα έχει συνάντηση αρχικά, στις 16:30 με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη, ενώ στη συνέχεια στις 18:30 θα γίνει δεκτός στο Προεδρικό Μέγαρο από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Κατά τις συναντήσεις του ο Ν. Δένδιας θα ενημερώσει την κυπριακή πλευρά για το περιεχόμενο των πρόσφατων συνομιλιών του με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο, στον οποίο τέθηκε το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικότερα στην Κύπρο.

Την Τρίτη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί στο Κάιρο, όπου θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην 7η Τριμερή Σύνοδο Αιγύπτου – Ελλάδας – Κύπρου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή