Λίγη ακόμα Νάπολη στα πιάτα μας

Λίγη ακόμα Νάπολη στα πιάτα μας

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ναπολιτάνικα καλούδια σε ελληνικά ντελικατέσεν.

Το Lardo di Colonnata δεν είναι μεν ναπολιτάνικο, είναι όμως ένα πρώτης τάξεως ιταλικό λαρδί, για να έχουν αυθεντική γεύση οι συνταγές, όπως το casatiello και τα taralli. Provence

Από μία από τις πιο παλιές οικογένειες καφεκοπτών της Νάπολης, με ιστορία από το 1892, φέρνουν τον δυνατό καφέ Kenon στην αθηναϊκή τζελατερία Le Greche. Επίσης, ψήνουν καθημερινά σφολιατέλες από ναπολιτάνικο φούρνο. Και riccia και frolla. Τέλος, η τζελατιέρισσα Εύη Παπαδοπούλου φτιάχνει μπαμπάδες σφουγγαρένιους, με συνταγή του Ναπολιτάνου pastry chef Gennaro Maiello.

Δεν γίνεται pasta fagioli e cozze χωρίς τα περίφημα κρεμώδη φασόλια κανελίνι από το Salerno. Τα βρίσκουμε βρασμένα σε κονσέρβες στα Αφοί Βασιλόπουλοι, Benito, Παντοπωλείο Θεσ/νίκης.

Με τις θρυλικές, γλυκόξινες ντομάτες του Βεζούβιου, τις San Marzano ΠΟΠ, οι Ναπολιτάνοι φτιάχνουν κάθε λογής σάλτσες και, φυσικά, τη βέρα πίτσα Ναπολιτάνα. Βρίσκουμε την Dell’Agro Sarnese-Nocerino της Mutti σε Θανόπουλο και Benito, και της La Fiammante στα Γεύση Ελλάδος Θησαυροί και Nora’s Deli.

Από τους μοναδικούς εναπομείναντες μύλους της Νάπολης, την Caputo, που λειτουργεί στη βιομηχανική ζώνη του λιμανιού από το 1924, βρίσκουμε δυνατό αλεύρι τύπου «00» ειδικό για πίτσα. Benito

Έξοχες, στιβαρές πάστες από το Gragnano βρήκαμε από την καλή εταιρεία Garofalo στα Provence, I Frati, Benito, Γεύση Ελλάδος Θησαυροί, Nora’s Deli και Παντοπωλείο Θεσ/νίκης, της μακαρονοβιομηχανίας Setaro στο Degustation, της Pastificio G. Di Martino σε συσκευασία σχεδιασμένη από τους Dolce e Gabbana στα Μπαλάσκας, Ηπειρώτισσα, Θανόπουλος και Αφοί Βασιλόπουλοι, και τα αρτιτζιανάλε, πεντανόστιμα και ακριβούτσικα της Alfieri στα Γεύση Ελλάδος Θησαυροί και Nora’s Deli.

Τα περίφημα ναπολιτάνικα σαλάμια τα βρίσκουμε στα Carnicero, Γεύση Ελλάδος Θησαυροί, Nora’s Deli και Benito, την Finocchiona στα Degustation και Carnicero, και τη σαλσίτσια πικάντε τη βρίσκουμε στα Salumaio d’Atene και Benito.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή