Μετανιωμένη η 19χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του μωρού στην Πετρούπολη

Μετανιωμένη η 19χρονη που κατηγορείται για τη δολοφονία του μωρού στην Πετρούπολη

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Δεν μπορώ να κοιτάξω κανέναν στα μάτια. Θέλω να ζητήσω συγγνώμη, αλλά ξέρω ότι τίποτα δεν μπορεί να φέρει το μωρό πίσω», ισχυρίστηκε η νεαρή κοπέλα απολογούμενη σήμερα Δευτέρα ενώπιον δικαστών και ενόρκων του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, που θα κρίνουν την ίδια και τη μητέρα της, με την οποία μοιράζονται το εδώλιο.

Η 19χρονη με λυγμούς ισχυρίστηκε ότι μόλις δύο μήνες πριν γεννήσει κατάλαβε ότι ήταν έγκυος, ενώ επιχείρησε να βγάλει από το κάδρο των ποινικών ευθυνών τη μητέρα της. Ακόμα όμως και όταν κατάλαβε ότι ήταν έγκυος, όπως είπε, «δεν πήγε στο γιατρό γιατί ντρεπόταν». «Φοβόμουν ότι θα με διώξουν από το σπίτι, δεν ήθελα να ντροπιάσω κανέναν από την οικογένεια μου».

Αναφερόμενη σε εκείνη την ημέρα του Φεβρουαρίου του 2018, όταν γέννησε μόνη της μέσα στο μπάνιο, υποστήριξε ότι ακολούθησε τις συμβουλές που είχε δει στο διαδίκτυο.

«Έπεσα κάτω και έκανα ό,τι είχα δει στο διαδίκτυο. Η μητέρα μου χτύπαγε την πόρτα αλλά δεν της άνοιγα. Δεν καταλάβαινα τι γινόταν.. Το κεφάλι μου πήγαινε να σπάσει. Όλα ήταν μαύρα…Μετά έκοψα τον λώρο και ακούμπησα το μωρό λίγο πιο εκεί… Έβαλα το μωρό μέσα, της έδωσα τη σακούλα και της είπα πέτα την».

Ωστόσο, ο εισαγγελέας δεν φάνηκε να πείστηκε για τον ρόλο της μητέρας της 19χρονης, η οποία επίσης κατηγορείται για ανθρωποκτονία, λέγοντας στην νεαρή: «είστε κατηγορούμενη και μπορείτε να κάνετε ό,τι θέλετε…»

«Προσπαθώ μόνη μου, με βιβλία, να ξεχάσω ότι έγινε… Ήμουν η κόρη της Αλβανίδας που δεν ήξερε να μιλάει ελληνικά… Βγαίνω έξω και φοβάμαι…

Ντρεπόμουν να ζητήσω βοήθεια ήμουν η χοντρή του σχολείου…Θέλω να τελειώσω το σχολείο να βρω μια δουλειά έστω και καθαρίστρια και να κάνω μια καινούργια αρχή…», είπε η κοπέλα.

Η δίκη συνεχίζεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή