ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

Αφιέρωμα: Έθνικ Αθήνα

Δέκα μάγειρες από «εξωτικά» εστιατόρια της πόλης μοιράζονται μαζί μας αυθεντικές συνταγές του τόπου τους. Από την Συρία και την Αίγυπτο μέχρι το Περού και τη Ρωσία, μαθαίνουμε τις μαγειρικές συνήθειες των ανθρώπων που καταφέραν μέσω του φαγητού να επικοινωνήσουν με όλους μας.

 


Μπομπότα για πρωινό

 Η «περιποιημένη» εκδοχή του Χριστόφορου Πέσκια θα σας ενθουσιάσει: είναι πανεύκολη, με απίθανο χρυσαφένιο χρώμα και έντονη, ρουστίκ γεύση.


Χοιρινό κυδωνάτο και πρασάτο

 Σάλτσα καραμελόχρωμη, κυδώνια και πράσα μελωμένα, κρέας αφρός: ο Χριστόφορος Πέσκιας ετοιμάζει το τέλειο κυριακάτικο πιάτο του φθινοπώρου.


 Στην κουζίνα του μετρ

Ο Λευτέρης Λαζάρου μας εξηγεί ότι το θράψαλο θέλει μόνο κατσαρόλα και μας δείχνει όλα τα μυστικά για το μαγείρεμά του. 


 Για το καθημερινό τραπέζι 

Ο Οκτώβριος είναι ίσως ο πλουσιότερος μήνας σε λαχανικά, αφού υπάρχουν τα τελευταία νόστιμα και ολόγλυκα του καλοκαιριού, όπως ντομάτες, μελιτζάνες, κολοκύθια, καθώς και τα νέα του φθινοπώρου, όπως κολοκύθα, κουνουπίδι, λάχανο κ.ά. Στο καθημερινό συνταγολόγιο βρίσκουμε 4 επιλογές για κάθε μέρα της εβδομάδας.


Στο ζαχαροπλαστείο

Πέντε πρωτότυπες σοκολατένιες συνταγές από τον μετρ της σοκολάτας. Ο Στέλιος Παρλιάρος καταπιάνεται με το αγαπημένο του θέμα, τη σοκολάτα και ετοιμάζει παγωμένη μους, καριόκες και σοκολατένιο τσίζκεϊκ.


 Εποχή για μήλα 

Γνωρίζουμε τα πάντα για το αγαπημένο φρούτο , τις ποικιλίες και την παραγωγή του. Και βέβαια το βάζουμε σε σαλάτες, σε μαγειρέματα και σε γλυκά και το κάνουμε κομπόστα, τσάτνεΐ και σάλτσα. 


 Απόψεις, σχόλια και παρατηρήσεις

Στον «Γ» Οκτωβρίου εγκαινιάζεται η ενότητα «Λόγια» όπου σπουδαίοι άνθρωποι της αγροτικής ζωής, της παραγωγής, του φαγητού αλλά και της δημοσιογραφίας καταθέτουν απόψεις, καταγράφουν ιδέες και σημειώσεις και μας κάνουν να σκεφτούμε λίγο παραπάνω τη σχέση μας με το φαγητό και τον κόσμο.

Στα περίπτερα με την Καθημερινή της Κυριακής, στις 13/10.

 

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΑΡΧΕΙΟ