Προϋπολογισμός: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από 1η Ιανουαρίου

Προϋπολογισμός: Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από 1η Ιανουαρίου

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την χορήγηση επιδόματος ύψους 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που θα γεννηθεί από την 1η Ιανουαρίου 2020 προβλέπει το προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή.

Το επίδομα θα χορηγείται με εξαιρετικά διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια που θα καλύπτουν το 90% των οικογενειών.

Η επιβάρυνση στον προϋπολογισμό υπολογίζεται στα 123 εκατομμύρια ευρώ.

Σε πρόσφατες δηλώσεις της (ΕΡΤ1 – 4/10) η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφερόμενη στο επίδομα είπε: «Το επίδομα γέννας είναι ένα επίδομα δημογραφικό. Εντάσσεται στη γενικότερη και συνολική πολιτική του υπουργείου και της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Αυτό που έχουμε πει είναι το δίνουμε σε όλους αλλά για να δημιουργηθεί ένα αίσθημα δικαίου δεν θα παίρνουν οι πλουσιότεροι εξ ημών. Δηλαδή ένα 10% του υψηλότερου εισοδήματος μαζί με λίγα περιουσιακά κριτήρια θα τεθούν. Ένας συμπολίτης μας που μπορεί να μην έχει αυτή τη στιγμή υψηλά εισοδήματα αλλά έχει μεγάλης αξίας περιουσία δεν θα παίρνει το επίδομα αυτό».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή