Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τρίτης

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Εκθεση του Γάλλου καλλιτέχνη Μπερτράν Λαβιέ, που εξερευνά τα όρια ανάμεσα στη ζωγραφική και τη γλυπτική, την αναπαράσταση και την αφαίρεση, τη ζωή και την τέχνη, παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Εως 21/11. Γκαλερί Bernier-Eliades. Επταχάλκου 11, Θησείο.

– Οι Queen Symphonic με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων επιστρέφουν στην Αθήνα για ακόμη μία συναυλία με τα τραγούδια του θρυλικού συγκροτήματος. Στις 9 μ.μ. Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

– Ξεκινάει κύκλος σεμιναρίων «Ιστορίες της τέχνης» με τον ζωγράφο και υποψήφιο διδάκτορα Φιλοσοφίας της Τέχνης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Ανδρέα Μαράτο για τα ρεύματα της τέχνης από την ολλανδική ζωγραφική του 17ου αιώνα μέχρι την αφαίρεση και την εννοιολογική τέχνη. Στις 6.30 μ.μ. Fårö, Εβρου 14.

– Ο Αντίνοος Αλμπάνης παρουσιάζει τον επιτυχημένο μονόλογο «Το φινιστρίνι» του Βασίλη Ρίσβα, σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη, για δεύτερη χρονιά. Στις 9 μ.μ. Από Μηχανής Θέατρο, Ακαδήμου 13, Μεταξουργείο.

– «Να σου ζωγραφίσω μια ιστορία – Να σου γράψω μια ζωγραφιά» είναι ο τίτλος έκθεσης που αποτελείται από 14 μικρές ιστορίες σταχυολογημένες από δύο βιβλία του Χόρχε Μπουκάι (εκδ. Οπερα) και 44 ζωγραφικά έργα του Τάσου Παπαηλιού. Εως 12/10. Γκαλερί Ερση,  Κλεομένους 4, Κολωνάκι.

– Εικαστικό αφιέρωμα στον σκηνοθέτη Στάνλεϊ Κιούμπρικ, στο οποίο τρεις νέες ζωγράφοι εκθέτουν πρωτότυπα έργα εμπνευσμένα από τη φιλμογραφία του μεγάλου σκηνοθέτη, σε επιμέλεια του Γιάννη Ψυχοπαίδη. Εγκαίνια στις 7.μ.μ. Χώρος Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ, στοά Κοραή 4.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή