Ο ΔΗΚΤΗΣ (08/10/19)

2' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συζήτηση για τη μετά Brexit εποχή

Το Ελληνικό Παρατηρητήριο, σε συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα και με την υποστήριξη του Ελληνικού Συλλόγου Αποφοίτων του LSE, διοργανώνει την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019, στις 18.45 στο Μέγαρο Καρατζά εκδήλωση με θέμα «Το μέλλον της πολιτικής στη Μεγάλη Βρετανία μετά το Brexit». Στην τέταρτη κατά σειράν για το 2019 διάλεξη που διοργανώνει το Ελληνικό Παρατηρητήριο με στόχο την προώθηση του διαλόγου σε μείζονος σημασίας ζητήματα της πολιτικής και οικονομικής επικαιρότητας, ο Τόνι Τράβερς, αναπληρωτής κοσμήτωρ της Σχολής Δημόσιας Πολιτικής του LSE, θα εστιάσει στις επιπτώσεις του επερχόμενου Brexit, διερευνώντας μεταξύ άλλων την πρωτόγνωρη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στην εκτελεστική και στη νομοθετική εξουσία της χώρας. Τη συζήτηση συντονίζει ο Κέβιν Φέδερστοουν, καθηγητής Σύγχρονων Ελληνικών Σπουδών και Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο LSE και διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου, ενώ σχολιάζει ο Αλέξης Παπαχελάς, διευθυντής της εφημερίδας «Η Καθημερινή».

Σαλαμίνα: εθνικής σημασίας η υποθαλάσσια ζεύξη

Ως έργο εθνικής σημασίας και εθνικού επιπέδου χαρακτήρισε η νέα ηγεσία του υπουργείου Υποδομών το έργο της υποθαλάσσιας οδικής ζεύξης νήσου Σαλαμίνας. Ο χαρακτηρισμός αφορά το σύνολο του φυσικού αντικειμένου του έργου, καθώς, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση που υπογράφει ο υπουργός Κώστας Καραμανλής, «η υφιστάμενη ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαλαμίνας με το οδικό δίκτυο της ηπειρωτικής Αττικής δεν διασφαλίζει το επιθυμητό επίπεδο εξυπηρέτησης των μετακινούμενων αλλά και των κατοίκων του Δήμου Περάματος». Σύμφωνα με την απόφαση, ο πληθυσμός του νησιού, από 45.000 τον χειμώνα, το καλοκαίρι και τις αργίες εκτοξεύεται στις 250.000.

Πρόεδρος στην Aviareps αναλαμβάνει o Στ. Πιτσιόρλας

Στον ιδιωτικό τομέα και μάλιστα στον κλάδο των αεροπορικών υπηρεσιών βρίσκεται ο νέος επαγγελματικός σταθμός του κ. Στέργιου Πιτσιόρλα. Ο τέως αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης αναλαμβάνει πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου στον όμιλο Aviareps. Θα πρέπει να σημειωθεί πως οι δραστηριότητες της Aviareps περιλαμβάνουν υπηρεσίες επίγειας εξυπηρέτησης (ground handling), τουρισμού, αεροπορίας, logistics και μεταφορών εμπορευμάτων (cargo) όπως οι Swissport Hellas και Skyserv, ενώ στον όμιλο ανήκει και η αεροπορική εταιρεία Sky Express.

Στο 11770 οι ρυθμίσεις οφειλών προς τη ΔΕΗ

Αρχίζει να λειτουργεί από σήμερα η υπηρεσία τηλεφωνικών διακανονισμών οφειλών προς τη ΔΕΗ. Καλώντας κάποιος το 11770 θα επιλέξει τη ρύθμιση που επιθυμεί. Αμέσως μετά θα έρθει με μήνυμα στο κινητό του ο κωδικός πληρωμής, με τον οποίο θα μπορεί να πληρώσει την πρώτη δόση σε τράπεζα –ηλεκτρονικά ή με άλλο τρόπο– και σε καταστήματα της ΔΕΗ. Στη συνέχεια θα φτάσει και ταχυδρομικά στη διεύθυνσή του η αναλυτική κατάσταση πληρωμών της ρυθμισμένης οφειλής. Η ΔΕΗ χρησιμοποιεί αυτό το εν πολλοίς αυτοματοποιημένο σύστημα διακανονισμών μέσω τηλεφώνου, γιατί επείγεται να εισπράξει. Παράλληλα, ξεκινάει και τις αποκοπές σε όσους έχουν, αλλά καλόμαθαν να μην πληρώνουν. 

Ξεκίνησαν κόντρες για τον προϋπολογισμό

Ο υφυπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη Δημοσιονομική Πολιτική Θόδωρος Σκυλακάκης, απαντώντας στον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Χαρίτση ανέφερε ότι παραμένουν στον φαντασιακό προεκλογικό κόσμο και αρνούνται να αποδεχθούν την απόφαση του ελληνικού λαού να ψηφίσει το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας, που υλοποιεί ο προϋπολογισμός του 2020. Μάλιστα, ο κ. Σκυλακάκης αποκαλύπτει ότι η νέα κυβέρνηση με στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους παρέλαβε στις 10/7/2019 δημοσιονομικό κενό ύψους 1,08 δισ. ευρώ για το 2020, το οποίο όχι μόνο καλύπτει το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2020, αλλά δημιουργεί και επιπλέον χώρο για την υλοποίηση των εξαγγελιών του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Συνεχίζοντας ο υφυπουργός ανέφερε ότι «χρειάζεται πλεόνασμα προπέτειας για να θεωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ χαμηλή την ανάπτυξη 2,8% όταν κληροδότησε στη νέα κυβέρνηση ανάπτυξη με ετήσιο ρυθμό μόλις 1,5%».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή