Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

Η πολιτιστική ατζέντα της Τετάρτης

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

– Πρεμιέρα για τη «Λίμνη των κύκνων», μια κλασική παράσταση ενός δημοφιλέστατου μπαλέτου με μουσική Τσαϊκόφσκι, από την ομάδα κλασικού χορού Russian Ballet Theater. Εως 20/10. Σήμερα στις 8 μ.μ. Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Λεωφόρος Ηρώων Πολυτεχνείου 32.

– Για πρώτη φορά έρχεται στην Ελλάδα η συνθέτρια, τραγουδίστρια και πιανίστρια Ντομινίκ Ντιλόν ντε Μπινγκτόν, η γνωστή Dillon, που έπειτα από μια συνεχή περιοδεία με χορωδίες και brass μουσικά όργανα, παρουσιάζει στην Αθήνα μια σόλο συναυλία με πιάνο. Στις 9.30 μ.μ. Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Πλ. Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8.

– Στην πρώτη συνεργασία του Θάνου Παπακωνσταντίνου με τη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, ο σκηνοθέτης παρουσιάζει την Αποκάλυψη του Ιωάννη, μια σκηνική αλληγορία με μια ομάδα σημαντικών ερμηνευτών και τη μουσική διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου. Στις 8.30 μ.μ Λεωφ. Συγγρού 107.

– Πρεμιέρα για το έργο «Πατέρας» του Αυγούστου Στρίντμπεργκ, που μεταφέρεται στη σύγχρονη Ελλάδα, σε σκηνοθεσία Βασίλη Μπισμπίκη στο θέατρο Αποθήκη. Στις 8 μ.μ. Σαρρή 40.

– Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συνεχίζει τον κύκλο των επιστημονικών διαλέξεων με τον γενικό τίτλο «Τετάρτες στο Μουσείο – Αρχαιολογικές Διαλέξεις». Εναρξη με προσκεκλημένο τον διακεκριμένο Βέλγο νομισματολόγο François de Callatay. Στις 7 μ.μ. Αίθουσα Μανόλης Ανδρόνικος. Μανόλη Ανδρόνικου 6, Θεσσαλονίκη.

– Παρατείνεται η έκθεση «Ζευς και Αθηνά» του Κωνσταντίνου Παπαμιχαλόπουλου στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Τήνου, έκθεση που διοργανώνεται με την υποστήριξη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κυκλάδων. Εως 26/10. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή