Επιστολή της MLS στο Χ.Α. για την απότομη πτώση της μετοχής της

Επιστολή της MLS στο Χ.Α. για την απότομη πτώση της μετοχής της

2' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξηγήσεις για την απότομη κάμψη της τιμής της μετοχής της έδωσε χθες η διοίκηση της MLS Πληροφορική. Σε επιστολή της προς το Χ.Α., η διοίκηση της εταιρείας τεχνολογίας αναφέρει ότι «δεν υπάρχει κάποιο σημαντικό γεγονός που να δικαιολογεί την πτώση της μετοχής», όπως επίσης να δικαιολογεί την πτώση και των ομολόγων της. Παράλληλα, στην ανακοίνωσή της σημειώνει ότι σκοπεύει να αποπληρώσει το ομόλογο λήξεως 11 Ιουλίου 2020 στην εν λόγω ημερομηνία. Η διοίκηση της MLS σημειώνει ακόμη ότι έχει ολοκληρώσει τις επενδύσεις για την ανάπτυξη της νέας πλατφόρμας αναγνώρισης φωνής και τεχνητής νοημοσύνης και ότι πλέον υλοποιείται η επέκταση σε νέες αγορές. Ετσι, προσθέτει ότι θα επανέλθουν σταδιακά οι επενδυτικές δαπάνες στα συνήθη για την εταιρεία επίπεδα.

Η εταιρεία δραστηριοποιείται ήδη σε 5 αγορές (Ελλάδα, Κύπρος, Σερβία, Βουλγαρία, Αλβανία), από τις οποίες, όπως παρατηρεί, τα έσοδα αυξάνονται σταδιακά. Επίσης η MLS βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για επέκταση σε άλλες δύο αγορές. Για την ελληνική αγορά η MLS αναφέρει ότι διεύρυνε το μερίδιό της στα tablets (αγορά, η οποία έχει πτωτικές τάσεις) και διατηρεί το μερίδιό της στην αγορά των smartphones. Εντός του έτους τα smartphones και tablets της εταιρείας θα έχουν ενσωματωμένη τη νέα πλατφόρμα (η οποία προσαρμόζεται για κάθε συσκευή Android), γεγονός που της παρέχει σημαντική προστιθέμενη αξία στα προϊόντα της τόσο στην Ελλάδα όσο και στις χώρες του εξωτερικού όπου έχει δραστηριότητες. Xθες η τιμή της μετοχής της MLS Πληροφορική υποχώρησε κατά 15% κλείνοντας στα 3,04 ευρώ. Σημειώνεται ότι στις τελευταίες συνεδριάσεις η τιμή της μετοχής έχει υποχωρήσει κατά 36% ενώ τον περασμένο Μάιο τελούσε υπό διαπραγμάτευση σε τιμή πάνω από 5 ευρώ.

Αντίστοιχη πορεία, αν όχι και χειρότερη, είχε το ομόλογο της MLS. Η ονομαστική τιμή του, από περίπου 100 μονάδες στο τέλος Σεπτεμβρίου, υποχώρησε μέσα σε λίγες ημέρες στις 85 μονάδες, ενώ η απόδοσή του εκτοξεύθηκε από 4,5% σε περισσότερο από 24%. Η εταιρεία πριν από λίγες ημέρες παρουσίασε τα αποτελέσματα α΄ εξαμήνου 2019, τα οποία έδειξαν μικρή αύξηση εσόδων και λειτουργικών κερδών (ΕBITDA) και υποχώρηση των καθαρών κερδών μετά από φόρους. Τα έσοδα ανήλθαν σε 10,65 εκατ. ευρώ (έναντι 10,54 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο 2018) και τα καθαρά κέρδη σε 0,82 εκατ. ευρώ (1,48 εκατ. ευρώ). Πληροφορίες αναφέρουν ότι πωλητές είναι θεσμικοί επενδυτές. Υπενθυμίζεται ότι πριν από περίπου 12 μήνες ο βασικός μέτοχος της εταιρείας Γιάννης Καματάκης είχε διαθέσει σε ξένο θεσμικό επενδυτή, που δεν είχε κατονομαστεί, 420.000 μετοχές συνολικής αξίας 1,82 εκατ. ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή