ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ

Ατζέντα

ΠΑΓΩΝΑ ΛΑΨΑΤΗ, ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΕΡΑΣΤΑ

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ Από 23/11 έως 01/12/2019


Εβδομήντα οκτώ παραστάσεις θεάτρου και χορού θα παρου­σιάσει προσεχώς το 23ο Istanbul Theatre Festival, που διοργανώνει το Istanbul Foundation for Culture and Arts (İKSV) με τίτλο «Life upside down». Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικές δράσεις με συζητήσεις, αναγνώσεις, master classes και workshops από διεθνείς καλλιτέχνες. Π.Λ.
tiyatro.iksv.org


ΜΟΝΑΧΟ
Η ΤΕΧΝΗ ΣΤΟΝ ΕΙΚΟΣΤΟ ΑΙΩΝΑ Έως 24/07/2020


© Bayerische Staatsgemäldesammlungen


Καλά νέα για τους φιλότεχνους που δεν πρόλαβαν να επισκεφτούν το εικαστικό event της χρονιάς στη Neue Pinakothek. Η έκθεση «From Goya to Manet» συνεχίζεται στην Alte Pinakothek με 90 πίνακες και γλυπτά, που δείχνουν την πορεία της τέχνης από τα τέλη του 19ου έως τις αρχές του 20ού αιώνα. Τα πορτρέτα του Goya, του Thomas Gainsborough και του Thomas Lawrence αντιμετωπίζουν τον ρεαλισμό των Edouard Manet και Edgar Degas, ενώ παραδίπλα οι Van Gogh και Klimt διαρρηγνύουν τις σχέσεις τους με τις παραδοσιακές μεθόδους.
pinakothek.de


ΣΠΕΤΣΕΣ
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΧΗ Από 11 έως 13/10/2019Για έκτη χρονιά, οι λάτρεις του ποδηλάτου και της vintage ατμόσφαιρας δίνουν ραντεβού για το Tweed Run, την κομψή βόλτα με παλιά δίκυκλα που θυμίζει εκδρομή στη βρετανική εξοχή. Με αφετηρία την πλατεία Ποσειδωνίου, η ποδηλατάδα περιλαμβάνει ακόμα αγώνες δεξιοτήτων, «καλλιστεία» για την ανάδειξη της πιο επιτυχημένης εμφάνισης, κ.ά. Το τριήμερο ολοκληρώνεται με ένα swing πάρτι στο λόμπι του Ποσειδωνίου.  Π.Λ.
poseidonion.com


ΑΙΓΙΟ
ΑΝΘΗ ΤΟΥ... ΚΑΛΟΥ Έως 20/10/2019Τo 1ο Φεστιβάλ Πριμαρόλια ζωντανεύει δημιουργικά την πόλη και την επανασυνδέει με κομμάτια της ιστορίας της, όπως η μαύρη σταφίδα, που παραδοσιακά παράγεται στην περιοχή. Η έκθεση «Έλα στον Κήπο μου» και οι άλλες δράσεις παρουσιάζονται στο διατηρητέο κτίριο Κανελλόπουλου-Κριτσωταλάκη. Οι εικαστικοί που συμμετέχουν εμπνέονται από τον πολιτισμό του τόπου, με τα έργα τους να εστιάζουν στη μεταφορική έννοια του κήπου. Β.Κ.
primarolia.com

Online

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ