80 χρoνια πριν… 9-10-1939

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΑΓΓΛΙΚΟΣ ΣΤΟΛΟΣ: Οταν ο αγγλικός στόλος συμπληρωθή διά των νέων ναυπηγήσεων, θα αποτελήται από είκοσι πέντε πλοία γραμμής (μάχης), εκ των οποίων 7 επί των 10 θα είναι νεότευκτα. Θα διαθέτη 12 αεροπλανοφόρα, εκ των οποίων 6 νεότευκτα, πλείονα των 24 καταδρομικά, διακόσια τορπιλλοβόλα και 70 υποβρύχια. Τοιαύτην ανάπτυξιν των βρεταννικών ναυτικών δυνάμεων προοιωνίζοντο τα σχέδια του Ναυαρχείου εν καιρώ ειρήνης. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι εν καιρώ πολέμου τα σχέδια αυτά θα εκτελεσθούν με συντονώτερον ρυθμόν […].

ΦΟΒΟΙ: Οι εμπορικοί και ναυτικοί κύκλοι της Αμβέρσης εκφράζουν τον φόβον ότι η συνέχισις του ναυτικού αποκλεισμού και των τορπιλλισμών θα απονευρώση τελείως την κίνησιν του μεγάλου βελγικού λιμένος.

ΧΑΣΤΟΥΚΙ: Διευθυντής ιδιωτικού σχολείου έγινε ήρως του αστυνομικού δελτίου. Εδωσε τέτοιες αγριοχαστουκάρες σε μικρή μαθήτρια που άργησε πέντε λεπτά της ώρας, ώστε τ’ αποτυπώματα των δακτύλων του έμειναν για πολύ στο τρυφερό της πρόσωπο. […] Το μαστίγιο ανήκει στην εποχή των πυραμίδων. Και το χαστούκι στην εποχή των κουτσαβάκηδων. Καταλυθήτω! Ο κ. Διευθυντής οφείλει ν’ ανακαλύψη την παιδαγωγική της θωπείας, πολύ ανώτερη από την παιδαγωγική της γροθιάς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή