Γερμανία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε (βίντεο)

Γερμανία: Δύο νεκροί από πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε (βίντεο)

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο άτομα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς στην πόλη Χάλε της ανατολικής Γερμανίας, το μεσημέρι της Τετάρτης, σύμφωνα με ανακοίνωση της γερμανικής αστυνομίας. Όπως ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές, ένας ύποπτος έχει συλληφθεί, όμως άλλοι φερόμενοι δράστες διέφυγαν από το σημείο με αυτοκίνητο.

Η ομοσπονδιακή εισαγγελία ανέλαβε την έρευνα για το περιστατικό σύμφωνα με το Der Spiegel, βήμα που βάσει της γερμανικής νομοθεσίας δείχνει πιθανή διασύνδεση της επίθεσης με την τρομοκρατία.

Οι πυροβολισμοί έλαβαν χώρα στην περιοχή Πάουλους, με αυτόπτες μάρτυρες να κάνουν λόγο για έναν ένοπλο με στολή παραλλαγής και διάφορα όπλα στην κατοχή του. Ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες ανέφερε ότι ο δράστης άνοιξε πυρ με τυφέκια προς την κατεύθυνση ενός εστιατορίου, προσθέτοντας ότι λίγο νωρίτερα, «είχε πετάξει κάτι σαν χειροβομβίδα», το οποίο, ωστόσο, δεν εξερράγη.

Στο μεταξύ, αξιωματούχος της τοπικής εβραϊκής κοινότητας δήλωσε πως οι δράστες του περιστατικού με τους πυροβολισμούς στη Χάλε επιχείρησαν να εισδύσουν σε μια συναγωγή όπου βρίσκονταν δεκάδες άνθρωποι, αλλά αποτράπηκαν από τα μέτρα ασφαλείας.

Τα μέτρα ασφαλείας στην είσοδο του χώρου λατρείας «επέτρεψαν να αποτραπεί η επίθεση» δήλωσε ο Μαξ Πιβορόζκι στο Spiegel, διευκρινίζοντας πως «70 έως 80 άτομα» βρίσκονταν στο εσωτερικό για τον εορτασμό του Γιομ Κιπούρ.

Παράλληλα, εγχώρια μέσα κάνουν λόγο για άλλο περιστατικό με πυροβολισμούς μπροστά από μία συναγωγή, ενώ η εφημερίδα Bild αναφέρει ότι μία χειροβομβίδα εκτοξεύθηκε σε εβραϊκό νεκροταφείο. Ακόμη, το περιοδικό Focus κάνει λόγο για ακόμη ένα περιστατικό με πυροβολισμούς στο Λάντσμπεργκ, προάστιο του Χάλε.

Επίσης, σε βίντεο που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, φαίνεται ένας άνδρας να βγαίνει από ένα αυτοκίνητο, μάρκας VW, και να πυροβολεί αδιακρίτως.

Η γερμανική υπηρεσία σιδηροδρόμων Deutsche Bahn ανέφερε πως ο σιδηροδρομικός σταθμός στη Χάλε έχει κλείσει.

Η επίθεση σημειώθηκε ανήμερα του Γιομ Κιπούρ, της πιο ιερής ημέρας του χρόνου για την εβραϊκή θρησκεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή