Φεστιβάλ Αθηνών: Ανοιξε η πλατφόρμα υποβολής προτάσεων για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2020

Φεστιβάλ Αθηνών: Ανοιξε η πλατφόρμα υποβολής προτάσεων για το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του 2020

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις προτάσεις των καλλιτεχνών για την επόμενη χρονιά αναμένει το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου καθώς το καλλιτεχνικό πρόγραμμα προετοιμάζεται ήδη πυρετωδώς. Η φόρμα για την κατάθεση των προτάσεων έχει ανοίξει από χθες 8 Οκτωβρίου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι την 1η Νοεμβρίου. Η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται μόνο με τη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας που είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ: http://greekfestival.gr/prosklisi-endiaferontos-gia-tin-ypovoli-protaseon-gia-to-kallitechniko-programma-toy-2020/

Ιδιαίτερα σημεία ενδιαφέροντος της φετινής πρόσκλησης:

1. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται ιδιαιτέρως στις προτάσεις που εστιάζουν στην έρευνα και την πρωτότυπη προσέγγιση στη σύλληψη, τη δραματουργία, την αισθητική κατεύθυνση, τη θεματολογία, τη μεθοδολογία, τις παραστατικές τεχνικές.

2. Η πρόσκληση ενδιαφέροντος απευθύνεται για πρώτη φορά και σε ξένους καλλιτέχνες που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα. Οι προτάσεις τους θα πρέπει να ενσωματώνουν και μέλη της ελληνικής καλλιτεχνικής κοινότητας, προκειμένου να επιτευχθεί ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ καλλιτεχνών.

3. Για το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου δεκτές θα γίνονται αιτήσεις όχι μόνο για παραστάσεις αρχαίου δράματος, αλλά και για παραγωγές χορού που βασίζονται σε μύθους ή κείμενα αρχαιοελληνικής γραμματείας.

4. Για το Μικρό Θέατρο της Επιδαύρου δεκτές θα γίνονται αιτήσεις μόνο για συναυλίες μουσικών σχημάτων και καλλιτεχνών, από όλο το εύρος της κλασικής έως την σύγχρονη μουσική.

5. Αναφορικά με τη διαδικασία υποβολής των προτάσεων: όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποστηρίξουν και προφορικά την πρότασή τους, μέσα από ένα τρίλεπτο βίντεο, όπου θα αναπτύσσουν το καλλιτεχνικό τους όραμα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή