Ευρωλίγκα: Δυνατή δοκιμασία για ΠΑΟ

Ευρωλίγκα: Δυνατή δοκιμασία για ΠΑΟ

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η δεύτερη συνεχόμενη δοκιμασία ελληνικής ομάδας, στη Λυών και στην έδρα της Βιλερμπάν, το γήπεδο «Αστρομπάλ», θα γίνει σήμερα (21.45) από τον Παναθηναϊκό, μία εβδομάδα μετά την ήττα του Ολυμπιακού από τη γαλλική ομάδα.

Ανεξαρτήτως συγκρίσεων δυναμικότητας των «αιωνίων» με τον ίδιο αντίπαλο, καθώς η Ευρωλίγκα διανύει μόλις τη δεύτερη αγωνιστική, οι «πράσινοι» στοχεύουν μόνο στη δεύτερη νίκη τους. Ενα επιπρόσθετο εμπόδιο για τον Παναθηναϊκό θα είναι η ψυχολογική τόνωση των παικτών της Βιλερμπάν και η πίστη για τις δυνατότητές τους, τουλάχιστον στα εντός έδρας παιχνίδια, λόγω της νίκης επί του Ολυμπιακού. Στους υπολογισμούς του Αργύρη Πεδουλάκη έχει προσμετρηθεί ο συγκεκριμένος παράγοντας: «Η Βιλερμπάν και πριν παίξει με τον Ολυμπιακό, πόσο μάλλον αφού έπαιξε και έδειξε αυτή την εικόνα, είναι μια ομάδα πολύ δυνατή, βγάζει πολύ μεγάλη ενέργεια μέσα στο γήπεδο και έχει κίνητρο και ενθουσιασμό». Το… αντίδοτο του ΠΑΟ θα είναι η αμυντική προσήλωση και ο έλεγχος του ρυθμού.

«Το αμυντικό ριμπάουντ, και το πόσο θα αντισταθούμε στην ενέργεια θα μετρήσουν. Στην επίθεση αυτό που θέλουμε είναι να λειτουργήσουμε με το ένστικτο για μικρότερο χρονικό διάστημα», κατέληξε ο τεχνικός του «τριφυλλιού» που απέκλεισε από την αποστολή τον Νίκο Παππά και συμπεριέλαβε στη δωδεκάδα τον Αμερικανό Μπεν Μπέντιλ.

«Εχουμε έξι παίκτες τραυματίες και απέναντι σε μια τόσο καλή ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός, που είναι υποψήφιος για τα πλέι οφ, θα είναι πολύ δύσκολα. Είναι ένα παιχνίδι χωρίς πίεση», υπογράμμισε ο Μαυροβούνιος προπονητής της Βιλερμπάν, Ζβέζνταν Μίτροβιτς, που θα έχει στη διάθεσή του τον Γάλλο γκαρντ Τέο Μαλεντόν.

Τέσσερις ακόμα αγώνες θα διεξαχθούν σήμερα για τη δεύτερη αγωνιστική της Ευρωλίγκας, που θα ολοκληρωθεί αύριο. Το πρόγραμμα: Ερυθρός Αστέρας – Φενέρμπαχτσε, ΤΣΣΚΑ – Μπάγερν, Ζενίτ – Μπαρτσελόνα και Ρεάλ – Μακάμπι.

• Στον Ολυμπιακό, η θετική αντίδραση των παικτών, μετά την αποχώρηση του Ντέιβιντ Μπλατ, θα είναι το πρώτο ζητούμενο για τους «ερυθρολεύκους» στο αυριανό παιχνίδι με τη Βαλένθια στο ΣΕΦ, ενώ αναμένεται να οριστικοποιηθεί συνάντηση της διοίκησης με τον Γιώργο Μπαρτζώκα. Παράλληλα, ο Βασίλης Σπανούλης δέχτηκε… απρόσμενο δώρο γενεθλίων από τη σύζυγό του, Ολυμπία Χοψονίδου, για την έκτη εγκυμοσύνη της.

• Ο Προμηθέας «λύγισε» στην έδρα του από τη Μονακό, η οποία νίκησε 77-74 για τη δεύτερη αγωνιστική του Eurocup και συνέχισε αήττητη. Η ομάδα της Πάτρας έκανε κατάχρηση τριπόντων στο α΄ ημίχρονο (32-42), είχε χαμηλά ποσοστά ευστοχίας και οι Μονεγάσκοι διατήρησαν τον έλεγχο του ρυθμού και το προβάδισμα του σκορ, στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν οι γηπεδούχοι πέρασαν στην αντεπίθεση και μείωσαν δις μέχρι τους τέσσερις πόντους (48-52, 55-59). Στα 19΄΄ πριν από τη λήξη, έγινε λανθασμένη επαναφορά της μπάλας από τον Προμηθέα και ο Κασελάκης υπέπεσε σε φάουλ στον Κλέμονς (1/2 βολές, 72-76).

Ο Αμερικανός Κρις Μπαμπ περιορίστηκε στους επτά πόντους σε 33 λεπτά συμμετοχής, ενώ πρώτοι σκόρερ του Προμηθέα ήταν ο Ελις (18 π.) και ο Αγραβάνης (14 π.) που ξεχώρισε με την απόδοσή του, κυρίως στο πρώτο εικοσάλεπτο. Οι Ενις (19 π.), Μπάκνερ (16 π.) και Κλέμονς (13 π.) οδήγησαν το σκορ της Μονακό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή