Επίσημη επίσκεψη με απειλή διπλωματικού επεισοδίου στο Βελιγράδι

Επίσημη επίσκεψη με απειλή διπλωματικού επεισοδίου στο Βελιγράδι

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Παρ’ ολίγον διπλωματικό επεισόδιο σημειώθηκε χθες στο Βελιγράδι, όταν η Πρώτη Κυρία της Τουρκίας, Εμινέ Ερντογάν, και η πολυμελής συνοδεία ασφαλείας της αποφάσισαν να επισκεφθούν καφενείο της σερβικής πρωτεύουσας σε ένα διάλειμμα της επίσημης επίσκεψης του τουρκικού προεδρικού ζεύγους. Καθώς η κ. Ερντογάν ετοιμαζόταν να εισέλθει στο καφενείο μαζί με τουλάχιστον τέσσερις άνδρες ασφαλείας, οπλισμένους με αυτόματα όπλα, σερβιτόρα του καταστήματος και πολλοί πελάτες σηκώθηκαν από τα τραπέζια τους και απαίτησαν από τη βαριά οπλισμένη κουστωδία να εγκαταλείψει τον χώρο – αντίθετα με όσα είχαν συμβεί στο Σεράγεβο τον Ιούλιο, όταν άνδρες της ασφαλείας του Ερντογάν είχαν συγκρουστεί βίαια με διαδηλωτές.

Η κ. Ερντογάν συνέχισε την επίσκεψή της εγκαινιάζοντας την ιστορική κρήνη Σοκολού Μεχμέτ, που κατασκευάστηκε πριν από 441 χρόνια, στο φρούριο Καλεμεγκντάν του Βελιγραδίου. Την ίδια ώρα, ο σύζυγός της, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επισκεπτόταν τη Μικρή Κλίμακα του Καλεμεγκντάν, που οικοδομήθηκε το 1903 από την πρώτη γυναίκα αρχιτέκτονα της Σερβίας, Γελισαβέτα Νάτσιτς. Και τα δύο μνημεία ανακαινίστηκαν χάρη σε δωρεές από την τουρκική κρατική οργάνωση συνεργασίας και συντονισμού, TIKA. Στη συνάντηση που είχε χθες ο Ερντογάν με τον Σέρβο πρόεδρο, ο Αλεξάντρ Βούκσιτς εξέφρασε το ενδιαφέρον της χώρας του για την αγορά τουρκικού αμυντικού εξοπλισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή