Αντιφάσεις στην κατάθεση της Ελένης Ζαρούλια

Αντιφάσεις στην κατάθεση της Ελένης Ζαρούλια

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίφαση δεν πέρασε απαρατήρητη από το δικαστήριο. Στο κλείσιμο της σύντομης απολογίας της χθες στη δίκη της Χρυσής Αυγής, η Ελένη Ζαρούλια, τέως βουλευτής και σύζυγος του αρχηγού της νεοναζιστικής οργάνωσης, ισχυρίστηκε ότι ενημερώθηκαν η ίδια και ο Νίκος Μιχαλολιάκος για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα την επόμενη ημέρα του συμβάντος. «Είστε σίγουρη;» τη ρώτησαν από την έδρα υπενθυμίζοντας ότι μάρτυρας υπεράσπισης είχε υποστηρίξει κάτι παντελώς αντίθετο.

Τον περασμένο Μάιο ο Αρης Σπίνος κατέθεσε στο δικαστήριο ως μάρτυρας υπεράσπισης του Μιχαλολιάκου. Για την επίμαχη νύχτα της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι είπε ότι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής προσπαθούσε να καταλάβει τι είχε συμβεί και ότι καλούσε επίμονα στο τηλέφωνο τον ίδιο και άλλα πρόσωπα της οργάνωσης. «Προκύπτει μια αγωνιώδης προσπάθειά του να συνεννοηθεί», είχε δηλώσει. «Αυτό που ξέρω εξ ιδίων είναι τα τηλεφωνήματα του κ. Μιχαλολιάκου σε εμένα να μάθει με αγωνία τι είχε συμβεί, 3, 4, 5 το πρωί. Και ήταν έτοιμος να πέσει από το παράθυρο».

Η αλληλουχία των κλήσεων μεταξύ τοπικών και πρωτοκλασάτων στελεχών της Χρυσής Αυγής εκείνη τη νύχτα θεωρείται από την πολιτική αγωγή ένα από τα κρίσιμα στοιχεία που δείχνει την ιεραρχία και τη δομή της εγκληματικής οργάνωσης. Τον Σεπτέμβριο του 2013, κατά την απολογία του στις ανακρίτριες, ο Μιχαλολιάκος υποστήριξε ότι έμαθε για τη δολοφονία Φύσσα το μεσημέρι της επόμενης ημέρας και όχι λίγα λεπτά μετά την τέλεσή της. Από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, όμως, του πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργου Πατέλη και του πρώην βουλευτή Γιάννη Λαγού, υπάρχουν αντίθετες ενδείξεις. Σχεδόν 40 λεπτά μετά τη δολοφονία, στις 00.37 της 18ης Σεπτεμβρίου 2013, ο Μιχαλολιάκος φέρεται να καλεί τον Λαγό και αμέσως μετά να δέχεται πάλι κλήση από τον Λαγό. Κατά την απολογία του αρχηγού της Χρυσής Αυγής στις ανακρίτριες, η συνομιλία του με τον πρώην βουλευτή ήταν σύντομη, δεν είχε ξεπεράσει τα 45 δευτερόλεπτα και είχαν συζητήσει για τις μετακινήσεις που θα έκανε την επόμενη ημέρα.

Αγνοια για τη δολοφονία τη νύχτα του συμβάντος υποστήριξε ότι είχε και η Ελένη Ζαρούλια. Οπως ανέφερε, δεν πληροφορήθηκε το συμβάν ούτε από την τηλεόραση ούτε από το Διαδίκτυο, αλλά πολλές ώρες αργότερα την επόμενη ημέρα, όταν την κάλεσαν από τα κεντρικά γραφεία της οργάνωσης. Οταν αμφισβήτησε χθες κατά την απολογία της τα όσα είχε υποστηρίξει ο Αρης Σπίνος, της επισημάνθηκε από το δικαστήριο ότι ο συγκεκριμένος μάρτυρας είχε επιλεγεί από την υπεράσπιση. Η δίκη συνεχίζεται σήμερα στο Εφετείο Αθηνών με τις απολογίες και άλλων πρώην βουλευτών της Χρυσής Αυγής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή