Αντίστροφη μέτρηση για την Προανακριτική

Αντίστροφη μέτρηση για την Προανακριτική

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή Τρίτη 15 Οκτωβρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά, εκτός απροόπτου, η Επιτροπή Προκαταρκτικής Εξέτασης της Βουλής για την υπόθεση του τέως αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημ. Παπαγγελόπουλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα λάβει κατ’ αρχάς δίμηνη προθεσμία για την ολοκλήρωση των εργασιών της και την υποβολή πρότασης στην Ολομέλεια αναφορικά με το εάν συντρέχουν ή όχι λόγοι παραπομπής του τέως υπουργού σε Ειδικό Δικαστήριο. Με άλλα λόγια, η Εθνική Αντιπροσωπεία θα κληθεί να αποφανθεί επί της υποθέσεως αυτής που πυροδοτεί μεγάλες συγκρούσεις στο πολιτικό σκηνικό, είτε λίγο πριν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές, είτε λίγο μετά –εάν ζητηθεί παράταση από την Επιτροπή.

Τυπικώς, μετά και τη λήψη απόφασης εκ μέρους της Βουλής με τη μυστική ψηφοφορία της νύχτας της Τρίτης, για την ανάγκη σύστασης αυτής της Επιτροπής, η απόφαση του κ. Κ. Τασούλα για τη συγκρότησή της θα υπογραφεί τη Δευτέρα.

Θα έχει στα χέρια του τα ονόματα των βουλευτών που τα κόμματα θα ορίσουν ως μέλη της: αυτό καλούνται να κάνουν ώς μεθαύριο Σάββατο, σύμφωνα με επιστολή την οποία τους απέστειλε χθες ο πρόεδρος της Βουλής.

Στην πρώτη συνεδρίασή της η Προανακριτική Επιτροπή, η οποία θα είναι 26μελής, θα εκλέξει προεδρείο και θα ασχοληθεί με τον προγραμματισμό των εργασιών της, ενώ όπως έχει ήδη σημειωθεί πρώτα απ’ όλα θα συζητηθεί-εξεταστεί για ποιο ή για ποια εκ των τεσσάρων αδικημάτων που φέρεται να έχει διαπράξει ο κ. Παπαγγελόπουλος είναι αρμόδια η Βουλή να ασκήσει δίωξη.

Δεδομένου ότι σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η απάντηση στο προαναφερθέν θα είναι θετική και δεν θα αποφασιστεί να επιστραφεί ο φάκελος στη Δικαιοσύνη, στο αμέσως επόμενο στάδιο αναμένεται να καταρτιστεί λίστα των προς εξέταση μαρτύρων.

Στο τραπέζι της Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης θα τεθούν ως ανοιχτά ζητήματα το να διευρυνθεί το πλαίσιο της έρευνας όχι απλώς σε περισσότερες, συγκριτικώς με την Νovartis, υποθέσεις για τον κ. Παπαγγελόπουλο, αλλά –αν κριθεί αναγκαίο– και σε άλλα πρόσωπα για τα οποία ενδεχομένως από την πορεία της έρευνας προκύψουν στοιχεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή