Πρόσωπα της Πέμπτης

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα τιμητική είναι η απόφαση της ολομέλειας των καθηγητών της Ακαδημίας των Τεχνών του Σχεδίου της Φλωρεντίας να εκλέξουν τον Ελληνα ιστορικό της αρχιτεκτονικής, καθηγητή Ανδρέα Γιακουμακάτο (φωτ.) ακαδημαϊκό της Τάξης της Αρχιτεκτονικής. Η Ακαδημία των Τεχνών του Σχεδίου της Φλωρεντίας (Accademia delle Arti del Disegno) ιδρύθηκε το 1563 από τον Κόζιμο Α΄ των Μεδίκων, έπειτα από εισήγηση του Τζόρτζο Βαζάρι. Πρόκειται για την αρχαιότερη Ακαδημία Τεχνών στον κόσμο. Μεταξύ των πρώτων μελών της συγκαταλέγονται ο Μιχαήλ Αγγελος, ο Μπενβενούτο Τσελίνι, ο Μπροντσίνο, ο Τζαμπολόνια και η Αρτεμισία Τζεντιλέσκι που ήταν η πρώτη γυναίκα ακαδημαϊκός.

(…) Αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, το οποίο επιμελήθηκε ο ίδιος ο Μίκης, με αποσπάσματα των πιο σημαντικών έργων του που θα μεταδίδονται για περίπου 15 λεπτά την ημέρα, ακολουθούμενα από συζήτηση γύρω από τη ζωή και το έργο του, θα παρουσιάσει το γνωστό καναδικό ραδιοφωνικό κανάλι κλασικής μουσικής «96.3 The New Classical FM». Το αφιέρωμα θα πραγματοποιηθεί από τις 28/10 έως την 1/11 και οι κάτοικοι της Ελλάδας καλούνται να το παρακολουθήσουν, αποκτώντας πρόσβαση μέσω της ιστοσελίδας www.classicalfm.ca.

(…) Πενήντα χρόνια από την ίδρυση στο Μόναχο το 1969, του θρυλικού δισκογραφικού label ECM συμπληρώνονται φέτος. Η εταιρεία είναι πνευματικό παιδί του Γερμανού μουσικού και παραγωγού Μάνφρεντ Αϊχερ που συνέλαβε την ιδέα της δημιουργίας μιας δισκογραφικής στέγης για όσα θα ήθελε να ακούει αλλά δεν έβρισκαν στέγη σε άλλες εταιρείες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή