Ουκρανός Πρόεδρος: Ο Τραμπ δεν προσπάθησε να με εκβιάσει

Ουκρανός Πρόεδρος: Ο Τραμπ δεν προσπάθησε να με εκβιάσει

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε σήμερα ότι ο Αμερικανός ομόλογός του Ντόναλντ Τραμπ δεν προσπάθησε να τον εκβιάσει στη διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν στις 25 Ιουλίου ούτε κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους τον Σεπτέμβριο.

Ο Ζελένσκι δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι στόχος της τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Τραμπ ήταν να κανονίσουν τη μετέπειτα συνάντησή τους, ενώ πρόσθεσε ότι ζήτησε από τον Λευκό Οίκο να αλλάξει τη στάση του απέναντι στην Ουκρανία: «Του είπα: δες μας, μοιάζουμε με διεφθαρμένοι άνθρωποι;», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ έχει ξεκινήσει διαδικασία με στόχο την παραπομπή του Τραμπ, η οποία επικεντρώνεται στην απόφασή του να παρακρατήσει στρατιωτική βοήθεια που προοριζόταν για την Ουκρανία προκειμένου να ασκήσει πιέσεις στον Ζελένσκι να ερευνήσει τον γιο του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ, του βασικού του αντιπάλου από το στρατόπεδο των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του 2020.

«Δεν υπήρξε κανένας εκβιασμός» αυτού του είδους, διαβεβαίωσε, ωστόσο, ο Ζελένσκι στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Εξήγησε μάλιστα ότι το πρόγραμμα στρατιωτικής βοήθειας από τις ΗΠΑ «είχε μπλοκαριστεί πριν την τηλεφωνική μας επικοινωνία και δεν αναφερθήκαμε στο θέμα. Δεν είχαν καν ενημερωθεί σχετικά».

Σύμφωνα με τον Ζελένσκι, η τηλεφωνική του επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο «δεν είχε σχέση με τα όπλα ή την Burisma», την ουκρανική εταιρεία στην οποία εργαζόταν ο Χάντερ Μπάιντεν.

Μάλιστα, όταν ρωτήθηκε για το αν η περίληψη του απομαγνητοφωνημένου κειμένου της επικοινωνίας τους, το οποίο δόθηκε στη δημοσιότητα από τον Λευκό Οίκο τον Σεπτέμβριο, ταιριάζει με την εκδοχή της Ουκρανίας, ο Ζελένσκι απάντησε: «Δεν κοίταξα καν, αλλά πιστεύω ότι ταιριάζει απόλυτα».

«Θα ήθελα ο Τραμπ να έρθει στην Ουκρανία», κατέληξε ο Ουκρανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή